Alo!

Džaki i Šaćiriju reći zbogom!

-

Iako su bili heroji posle pobede nad Srbijom u grupnoj fazi, Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su se samo nedelju dana kasnije našli na udaru švajcarske javnosti posle ispadanja od Švedske u osmini finala Mondijala (0:1).

Čast izuzecima, ali većini Švajcaraca nije smetalo što su Albanci proslavlja­li golove dvoglavim orlom, međutim, sada se dovodi u pitanje njihov kvalitet i odanost državi za koju se bore. Sad se javljaju oni koji su videli da su se Džaka i Džerdan samo osvetili Srbiji, a da to nije bilo u korist Švajcarske.

Švajcarski političar Rodžer Kopel je osudio ponašanje dvojice Albanaca.

- To je bio šamar pred ekranom. Veoma osvetničko-politički gest. Ne možete voditi tuđu politiku pod švajcarsko­m zastavom. Ajde, mogu da razumem ako ne pevaju himnu, jer ni Alan Suter i Stefan Šapuiza je nisu pevali, ali ovo drugo... - rekao

U javnosti se već pokrenula anketa za građane da li su za to da njih dvojica i dalje igraju za „sajdžije“ je Kopel.

U Švajcarsko­j se već sprovodi anketa da li Džaka i Šaćiri treba i dalje da igraju za reprezenta­ciju - prvi razlog je očajna igra protiv Švedske, a drugi - politika. Već sada oni gube podršku švajcarske javnosti i moguće je da više neće dobijati pozive za nacionalni tim, jer sa Švajcarcim­a nema šale. Džaka je označen kao glavni krivac za gol Švedske, a Granit je najviše kritikovan, jer je bio najgori. Takođe, ovaj poraz se poredi sa ispadanjem sa Mondijala 2014, kada su Švajcarci ipak poraženi od finalista Argentine, a sada od „veštih severnjaka”, pa turnir u Rusiji vide kao korak unazad.

P. V.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia