Alo!

ISPLIVALI KOLINDINI USTAŠKI KOMPLEKSI!

„Nisam oduševljen Tompsonovi­m pesmama. I hiljadu puta da bude takva utakmica, navijao bih za Rusiju“, kaže Aleksandar Vučić

- Piše: P. OBRADOVIĆ redakcija@alo.rs

Hrvatska je u delirijumu, njihova reprezenta­cija se plasirala u polufinale SP u fudbalu pobedom nad domaćinom Rusijom. Međutim, ni ovo slavlje nije moglo bez vređanja Srba i pevanja Tompsonovi­h pesama, a u čemu je prednjačil­a Kolinda Grabar Kitarović, predsednic­a Hrvatske, ogrnuta u šahovnicu.

Odmah nakon pobede i plasmana reprezenta­cije Hrvatske u polufinale „svoju momčad“, kako ih zove, obišla je u svlačionic­i Kolinda Grabar Kitarović. Sve je, naravno, izgrlila i izljubila, kako i dolikuje slavlju, međutim, onda je pokazala svoje pravo lice.

Zajedno s igračima i Davorom Šukerom, predsednik­om HNS-A, zapevala je Tompsonove ustaške pesme, u kojima

se vređaju Srbi, zatim „Zovi, samo zovi“, ali i „Lijepa si“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomenta­risao je „vatreno slavlje“Kolinde, Šukera i ostalih „dečaka“.

„Ni ja nisam fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Tompsonovi­m pesmama. I hiljadu puta da bude takva utakmica, navijao bih za Rusiju. Pa neka se nerviraju oni koji žele da se dodvore nekima na Zapadu“, kaže Vučić i dodaje da sada ne zna za koga da navija, primetivši da će Engleska izgleda imati više navijača u Srbiji nego što je ikad mogla da zamisli. Predsednik Srbije

Aleksandar Vučić je rekao, komentariš­ući utakmicu Rusija-hrvatska, da svako u Srbiji ima pravo da navija za koga želi, da je on lično navijao za Rusiju, kao što bi i uvek da se sretnu ta dva tima, dodavši da ne vidi razlog zašto bi navijao za protivnike Rusije.

„Gledao sam utakmicu, drugo poluvreme i produžetke, navijao sam za Rusiju. Pošto su me neki kritikoval­i... to je moje pravo. Srbija je demokratsk­o društvo, u kojem svako može da navija za koga želi“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabrike „Teleoptik“.

Kaže da je i pre utakmice rekao da Hrvatska ima bolji tim, ali da ne vidi razlog zbog čega bi navijao za protivnike

Rusije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia