Alo!

MAŽIĆ: SLIKA SRBIJE

-

Potpuno je neverovatn­o da imamo možda i najboljeg sudiju sveta koji dolazi iz malog Vrbasa, a da taj isti, najbolji na svetu, za srpsku fudbalsku ligu i srpske klubove - ne valja. Apsurd, da ne može biti veći.

Inače, Mića Mažića upoznao sam pre više od deset godina, dok je uporedo sa suđenjem radio kao komercijal­ista u jednoj od firmi iz srpske mesne industrije. I na tom radnom mestu bio je jedan od najboljih: sistematič­an, vredan, uporan i spreman da uči. Kad si takav, možeš do uspeha.

Mićo Mažić je dokaz da do uspeha, ma šta kritizeri govorili, možeš i iz Srbije, ako si svetski kalibar i ako ne dozvoliš da te dežurni ispirači usta sapletu na putu ka cilju. Mažić je paradigma srpske propasti: čovek koji je u svom poslu verovatno najbolji na svetu, a osporavan, kritikovan i suspendova­n u zemlji iz koje dolazi - Srbiji, zemlji u kojoj svi sve najbolje znaju.

Mislim da je jedna od tajni uspeha Milorada Mažića, pored napornog rada, stalnog usavršavan­ja i učenja, u tome što ne obraća pažnju na takozvane stručnjake i sveznalice iz Srbije i što mu nije stalo kakvo će mišljenje o njemu imati gazde i pseudogazd­e srpskih klubova. Važnije je šta o njemu misle u Mančesteru, Minhenu, Milanu, Parizu... To je teren na kojem se on meri.

Gospodinu Mažiću srećno i sve najbolje, uz iskrene želje da sudi i finale Svetskog prvenstva, jer je to debelo zaslužio! „Stručnjaci­ma“u Srbiji poručujem: ne saplićite ono što valja. Kvalitet će naći način da ispliva, a vi ćete ostati da se lomatate po sopstvenim kaljugama. To što neko celom svetu valja, a vama ne valja, govori o vama. U toj kaljuzi ćete doživotno ostati i na kraju se u nju potpuno utopiti.

Oni koji vrede - idu dalje.

 ??  ?? Piše: Marko
Selaković, stručnjak za
političke komunikaci­je
Piše: Marko Selaković, stručnjak za političke komunikaci­je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia