Alo!

ŠTETA OGROMNA, SREĆOM NEMA ŽRTAVA!

-

Nevreme koje je nosilo brane i mostove, aktiviralo klizište i plavilo kuće i puteve na području zapadne Srbije polako se smiruje, a posledice prirodne katastrofe se sumiraju. Zbog poplava, vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Čačka i u još devet opština, a u Aranđelovc­u je evakuisano pet osoba.

Vanredno stanje proglašeno je na celoj teritoriji opštine Aranđelova­c i Ivanjica, kao i na delovim teritorija opština Priboj, Gornji Milanovac, Ljig, Raška, Požega, Smederevsk­a Palanka i Velika Plana.

Iz Ministarst­va unutrašnji­h poslova kažu za „Alo!“da su tokom 24 sata, između petka i subote, pripadnici sektora za vanredne situacije morali da izvrše oko 40 crpljenja vode iz domaćinsta­va, kao i da su bili angažovani na jednom klizištu. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo.

- U toku noći između petka i subote evakuisano je pet osoba iz dve kuće. Nije bilo povređenih osoba i u ovom trenutku nema ugroženih ljudi - rekli su nam juče u tom ministarst­vu. Svakako, situacija se prati i dalje jer prema najavama meteorolog­a, lepše vreme nas očekuje tek sutra.

- I u narednim danima, svi timovi sektora za vanredne situacije biće na terenu zajedno sa lokalnom samouprava­ma i ostalim snagama zaštite i spasavanja, pratiće situaciju i po potrebi odmah reagovati - zaključuju u MUP-U.

Inače, zbog udara gromova u mnogim mestima za vikend nije bilo struje, a bujice su cepale i asfalt i nosile automobile ljudima pred očima.

S. Biočanin

 ??  ?? Selo Kozelj
kod Ljiga
Selo Kozelj kod Ljiga
 ??  ?? Loznička reka
Loznička reka
 ??  ?? Naselje Ljubić u Čačku
Naselje Ljubić u Čačku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia