Alo!

HEROJI, RUSIJA JE PONOSNA NA VAS!

Mi je rekao „Posle poraza od Hrvatske predsednik uradili na da cela zemlja slavi sve ono što smo ruski selektor ovom SP“, kaže Stanislav Čerčesov,

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Četvrtfina­le Svetskog prvenstva je uspeh o kojem su fudbaleri Rusije godinama mogli samo da sanjaju, ali ovog leta su ga dosanjali i postali heroji nacije. Način na koji su u tom susretu poraženi od Hrvatske (2:2, penalima 3:4) samo im je još više učvrstio temelje besmrtnost­i, što im je jasno do znanja stavio i Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije.

- Predsednik Vladimir Putin me je zvao tokom celog Mondijala. Pre i posle svake utakmice. Uvek nas je podržavao i hvala mu na tome. Nakon poraza od Hrvatske, pozvao me je i rekao da smo bili fantastičn­i. Kad je čuo da sam utučen i razočaran, rekao mi je da nema razloga za tim, jer je cela Rusija ponosna zbog onoga što smo uradili tokom ovog Svetskog prvenstva i da samo treba da nastavimo s radom - kaže selektor Stanislav Čerčesov i dodaje:

- Čestitke smo dobili i od premijera Dmitrija Medvedeva, koji je odmah po završetku meča s Hrvatskom došao u našu svlačionic­u. Za nas to mnogo znači!

Koliko je Putin zaista oduševljen igrama ruskog nacionalno­g tima, vidi se i po tome što je odlučio da celokupnu delegaciju primi u svojoj rezidencij­i.

- Predsednik je pozvao selektora Čerčesova i sve igrače da budu njegovi gosti, kako bi razgovaral­i o svemu urađenom na ovogodišnj­em Svetskom prvenstvu, kao i o tome šta je ovaj turnir značio čitavoj zemlji - preneli su ruski mediji zvanično saopštenje koje je potpisao Dmitri Peskov, portparol Kremlja.

 ??  ?? Podrška posle poraza od Hrvatske:
Vladimir Putin
Podrška posle poraza od Hrvatske: Vladimir Putin
 ??  ?? Malo im je falilo za polufinale: Igrači Rusije
Malo im je falilo za polufinale: Igrači Rusije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia