Alo!

PROVOKATOR­I, SRAM VAS BILO

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Osim što je Edmund uz pomoć sudije nezaslužen­o

dobio poen, deo publike je bezobrazno provocirao

Novaka

Nole danas (17.30) igra protiv Rusa Hačanova

Za tenis je oduvek važilo da je gospodski sport, ali ono što je viđeno na meču Novaka Đokovića i Kajla Edmunda (3:1) u subotu je blago rečeno sramota.

Novak je prošao u četvrto kolo Vimbldona, ali je naspram sebe imao nekorektno­g protivnika, sudiju i publiku. Kao da je malo bilo što su pojedini navijači provociran­jem pokušali da izbace Novaka iz ritma, pa su se na to nadovezali Edmund i sudija Džejk Garner. U odlučujuće­m setu, loptica je dva puta udarila u tlo, ali Edmund ju je vratio u Novakovo polje. Srpski as je pitao sudiju kako je to moguće, ali uzalud rasprava, poen je bio za Britanca. Uzalud se on kasnije pravdao, na društvenim mrežama su ga čak i Englezi nazvali varalicom.

- Loptica je padala, nisam bio svestan da je udarila dva puta u zemlju. U tome je stvar, morate na televizijs­kom snimku da vidite. Dok traje poen, to je užasno teško uvideti, pa i za mene je teško, jer je takav trenutak da treba da donesete odluku u sekundi pravdao se Edmund.

A tek prostakluk publike... - Očekivao sam da će bodriti Kajla, naravno. Ali u pojedinim trenucima su bili baš nekorektni prema meni. Tako to ide, izgleda. Prosto, nisu hteli da prestanu da provociraj­u. Postoji granica kada kažete - dosta je bilo. Što se tiče tog spornog poena, bio sam 100 odsto siguran da je loptica dva puta pala u protivniko­vo polje, ali me sudija nije slušao. Svako može da pogreši, ali mi nije jasno zašto sudija nije dozvolio da iskoristim čelendž - rekao je Đoković.

Novak dodaje da se raduje narednim izazovima, a protivnik u osmini finala je

Karen Hačanov (22) iz

Rusije (ne pre

17.30).

- Protiv Edmunda nisam dobro otvorio meč, bilo je tesno, moglo je da ode na obe strane. Nekoliko poena tamo ili ovamo, na to se svelo. Inače, radujem se što ću igrati u drugoj nedelji Vimbldona. Igram na ovim terenima, evo, već deceniju - rekao je Đoković.

Protiv Hačanova (40. na ATP listi) Novak nije do sada igrao.

 ??  ?? Uzaludno sa sudijom, iako je loptica dva puta pala u Edmundovo polje Odgovorio Englezima pobedom: Đoković
Uzaludno sa sudijom, iako je loptica dva puta pala u Edmundovo polje Odgovorio Englezima pobedom: Đoković
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia