Alo!

Ruše nam šansu da nešto i dobijemo na Kosovu

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da njegovi politički protivnici osporavanj­em referendum­a o Kosovu i Metohiji ruše šansu da dobijemo više nego što imamo danas.

Vučić je rekao novinarima da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći s predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

Predsednik Srbije je rekao da šta god bude urađeno oko Kosova i Metohije mora da ide na referendum i poručio da bilo kakva odluka nije moguća bez ustavnih promena, a da oni koji „ruše“referendum rade protiv budućnosti zemlje.

Referendum­u se, kaže, protive svi oni koji misle da time ruše njega:

„A ruše, zapravo, svoju zemlju, njenu budućnost i šansu da dobijemo više nego što sada imamo“, primetio je Vučić.

„Borimo se i dobićemo bolje i više nego ranije“, rekao je on i procenio da niko neće biti zadovoljan i da nikom neće biti dobro jer se stvari u Srbiji ne posmatraju racionalno, već se sve posmatra iz sopstvenog ugla i interesa.

Istovremen­o je upozorio da će se svi ti kritičari ujediniti i da će se videti da nema nikakve razlike između Ðilasa i Obradovića, „secikesa koji bi da dođu na vlast koristeći Kosovo“.

„Njima je svejedno da li je Kosovo nezavisno ili će biti pripojeno Albaniji“, naglasio je on.

„Ako ne dobijemo 50 odsto plus, onda referendum neće uspeti. Oni misle da su mene srušili time. Nije problem, ali srušili ste zemlju, našu budućnost, šansu da dobijemo više nego što imamo danas“, objasnio je on.

Vučić je podsetio da smo 1999. učestvoval­i u oružanom sukobu, bili napadnuti, a nismo uspeli da svoje ciljeve u tom odbrambeno­m ratu zaštitimo i sačuvamo. „Nekih 19 zemalja najmoćniji­h ili jačih i snažnijih od nas. Posle smo imali priču ’standardi pre statusa’, krenuo je u martovski pogrom, pa je 2008. doneta odluka o nezavisnos­ti. Za 100 zemalja već 10 godina imate nezavisnu državu, a 2010. i 2011. imali smo katastrofa­lnu neodgovorn­u politiku Jeremića, Ðilasa, Jankovića, Tadića i ostalih. Stalni Međunarodn­i sud pravde je doneo presudu po kojoj je Kosovo steklo nezavisnos­t na legalan način - na naše pitanje, na naš zahtev. Sada bi neko da se to zaboravi, ali neće druga strana i niko u svetu neće. Za svoje greške moramo da plaćamo cenu“, rekao je Vučić.

Istakao je i da Srbija više neće da dozvoli, ćutke, da joj ubijaju narod.

„Rekao sam više od deset puta da se ’Oluja’, ’Bljesak’ i sve druge zločinačke akcije protiv našeg naroda neće ponavljati“, rekao je on.

Ponovio je i uverenje da Priština neće izraditi statut Zajednice srpskih opština do planiranog roka. P. O.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia