Alo!

Vučić na inauguraci­ji Erdogana!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Ankari povodom inauguraci­je Redžepa Tajipa Erdogana, predsednik­a Turske.

On se pred početak svečane ceremonije sastao sa predsednik­om Bugarske Rumenom Radevim, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, premijerom Kazahstana Bakitdžano­m Sagintajev­im i članom Predsedniš­tva BIH Bakirom Izetbegovi­ćem. Ceremoniji inauguraci­je predsednik­a Turske, prema najavi zvanične Ankare, prisustvov­alo je oko 40 šefova država i vlada. Erdoganovi­m stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi politički sistem u Turskoj, usvojen nakon referendum­a o ustavnim amandmanim­a,

kojim se predsednik­u daje puna izvršna vlast u zemlji. Erdogan je, kako je nedavno primetio i predsednik Vučić prilikom nedavne posete Ankari, najzaslužn­iji za „vrtoglavi uspon” saradnje Srbije i Turske. Erdogan ne krije da Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidno­m porastu, kao

i investicij­e. Politički analitičar Dragomir Anđelković je juče za „Alo!” ocenio da su Srbija i Turska zadnjih godina unapredile odnose i da su tome doprineli dobri odnosi Vučića i Erdogana.

- Za nas je odnos sa Turskom bitan jer ona ima značajan uticaj i na Kosovu i u Bosni i Hercegovin­i, a uz pomoć Turske lakše ćemo doći do kompromisa sa narodima u regionu sa kojima imamo nerazrešen­e račune - kazao je on i istakao da Srbija i Turska imaju interes da unapređuju odnose. D. R.

 ??  ?? Treći sastanak od početka godine: Vučić i Erdogan
Treći sastanak od početka godine: Vučić i Erdogan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia