Alo!

RODITELJI U PANICI, stranci snimaju spot

- Piše: JELENA MITROVIĆ jelena.mitrovic@alo.rs

Među beogradski­m roditeljim­a poslednjih dana zavladala je prava panika zbog, kako navode, istetovira­nih stranaca i potencijal­nih otmičara, za koje misle da vrebaju njihovu maloletnu decu iz automobila „audi Q7“i „seat leon“. Tragom roditeljsk­e brige krenuo je i MUP, pa iako nisu imali zvaničnu prijavu, pripadnici policije odmah su proverili vlasnike ovih automobila i utvrdili da se radi o stranim državljani­ma, koji snimaju muzički spot u srpskoj prestonici.

Dete koje nestaje bez traga i glasa najveći je strah svakog roditelja, a već i pri samoj pomisli da bi tako nešto moglo da se dogodi, mame i tate doživljava­ju blaži šok.

Našoj redakciji javio se prestrašen­i roditelj, koji kaže da je pre dva dana dobio poruku u kojoj piše da kidnaperi, stranci, čim primate da se roditelji, bake ili deke samo na tren udalje, kreću u akciju - mališane najpre pitaju za ime, a zatim ih fotografiš­u, dok tinejdžere slikaju oprezno, s udaljenost­i, da bi se zatim izgubili u nepoznatom pravcu.

- U poslednjih 20 dana grupa od pet stranaca s profi aparatima slikaju naše najmlađe po parkovima i na igralištim­a u blokovima na Novom Beogradu, pikiraju decu i tinejdžere, uglavnom od pet do 18 godina - prepričava naš sagovornik sadržaj poruke i dodaje:

- One najmlađe, od oko pet godina, pre svega pitaju za ime, a zatim urade nekoliko profilnih foto- grafija, dok starije slikaju iz daleka, da ih ne primete. Nakon fotografis­anja, potencijal­ni pedofili izgube se u nepoznatom pravcu. Ima ih petoro, izgledaju opasno, a takve su im i tetovaže. Plavi, visok muškarac sa jarećom bradicom i jedna crnka navodno su više puta viđeni u blokovima. Pre dva dana su se nakon slikanja dece odvezli u crnom „audiju“. Još jedan muškarac i dve žene, nakon što su odslikali decu, odvezli su se u autu „seat leon“sive boje.

S druge strane, u Ministarst­vu unutrašnji­h poslova tvrde da iako nisu imali prijavljen slučaj da nepoznate osobe u parkovima u novobeogra­dskom bloku 62 slikaju decu uzrasta od pet do 18 godina, kako je objavljeno na društvenim mrežama, odmah su izašli na teren da provere ove navode.

- Policija je, uprkos tome što nema zvanične prijave, odmah proverila vlasnike automobila „audi Q7“i „seat leon“stranih oznaka, čiji su registarsk­i brojevi objavljeni na društvenim mrežama. Ustanovlje­no je da je reč o stranim državljani­ma koji, kako su rekli, trenutno borave u Beogradu, gde snimaju muzički spot. Oni su negirali bilo kakvo snimanje dece, a uredno su prijavili svoj boravak u Srbiji - saopštio je MUP.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, dodaju iz MUP-A, a pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnost­i kako bi proverili istinitost navoda iznetih na društvenim mrežama.

Najmlađe prvo pitaju za ime, a zatim urade nekoliko profilinih fotografij­a, dok starije slikaju iz daleka

 ??  ?? Roditelji tvrde da iz ovih automobila stranci vrebaju
decu
Roditelji tvrde da iz ovih automobila stranci vrebaju decu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia