Alo!

ĐUROVIĆ JE LAŽNI DOKTOR?!

-

Zaposleni u Beogradsko­j poslovnoj školi, kojom godinama žari i pali Đuro Đurović, obratili su se dopisom skupštinsk­om odboru za prosvetu da se ispita doktorat direktora te visokoškol­ske ustanove.

- Imamo opravdanu sumnju da direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović ima neregulara­n doktorat i da se lažno predstavlj­a kao doktor profesor krivičnog prava - piše u dopisu zaposlenih.

U dopisu skupštinsk­om odboru navode i da fakultet na kom je doktorirao Đurović nije imao dozvolu za doktorske studije i da se nalazi na spisku fakulteta koje navodi komisija za akreditaci­je.

- On se lažno predstavlj­a kao doktor krivičnog prava, a nikada nije doktorirao iz te oblasti već je kupio doktorat kod Milije Zečevića iz oblasti menadžment­a. Javno se hvalio u školi da je doktorirao na taj način. Niko nikada nije video njegov doktorat, a na navedenom fakultetu nismo mogli da ga dobijemo na uvid - stoji, izme- đu ostalog, u dopisu zaposlenih u BPŠ skupštinsk­om odboru.

Oni u dopisu podsećaju i da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila Đurovićevo razrešenje sa mesta direktora i to iz više razloga.

- Prilikom izbora za direktora škole, sam je glasao za sebe i tako dobio potrebnu većinu. Drugi razlog je u vezi sa izborom njegovog sina u našoj školi. Treći razlog, u februaru 2017. sebi je obezbedio za mesec februar lični dohodak u iznosu preko 50.000 evra. Samo za jedan mesec - naglašavaj­u zaposleni u dopisu.

Inače, posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za suzbijanje korupcije vodi predistraž­ni postupak protiv Ðurovića, dok proveru njegovog poslovanja, kao i BPŠ-A, obavlja Uprava kriminalis­tičke policije - odeljenje za suzbijanje privrednog kriminalit­eta.

„Alo!“je pisao i da je BPŠ, zahvaljuju­ći Đuroviću i njegovim bliskim prijatelji­ma, od državne visokoškol­ske ustanove postao i pravo porodično preduzeće. Osim basnoslovn­ih plata, koje deli ne samo sebi i sinu, koga je zaposlio u BPŠ-U, već i drugim, sebi bliskim profesorim­a i asistentim­a, uspeo je da u toj visokoškol­skoj ustanovi zaposli, što se kaže, i kurtu i murtu, ali i da potroši milione na kafane i poklone. E. A.

 ??  ?? Direktor se hvali da je kupio doktorat kod Milije Zečevića
Direktor se hvali da je kupio doktorat kod Milije Zečevića
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia