Alo!

Inženjer SRPSKE ODBRANE

BRANISLAV MITROVIĆ, INTELEKTUA­LAC NA GOLU VATERPOLO REPREZENTA­CIJE

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Po obrazovanj­u inženjer. Po odluci sportista. U svakom slučaju, momak za primer. Ovo je priča o golmanu naše vaterpolo reprezenta­cije Branislavu Mitrović, momku koji je pravi mali fenomen kada je reč o modernom profesiona­lnom sportu.

Osvajač 14 medalja sa reprezenta­cijom Srbije, od čega čak 11 zlatnih, svojevreme­no je bio najbolji golman sveta, MVP finala Svetskog prvenstva u Kazanju i najbolji igrač finalnog turnira Svetske lige u Kini. Uz sve to, Mitorvić je diplomirao na Tehničkom fakultetu Univerzite­ta u Novom Sadu, zatim je u roku stekao i zvanje master inženjer menadžment­a. Rukovođen izrekom da se čovek uči dok je živ, Branislav Mitrović odlučio je da nastavi

da se obra- zuje, proširuje svoja znanja i upiše master studije i na Fakultetu za sport Univerzite­ta „Union - Nikola Tesla“.

- Mi, sportisti, moramo dobro razmisliti čime ćemo da se bavimo po završetku igračke karijere. Još nisam doneo konačnu odluku, ali edukacija me vrlo privlači. Trener je neko ko u svakom smislu edukuje mlade ljude i zato sam izabrao master studije „Trener u sportu“. Trenutno je to ono što me najviše privlači, jer verovatno u meni preovlađuj­e želja da na neki način ostanem u sportu - kaže Mitrović, olimpijski, svetski i evropski šampion.

Sa reprezenta­cijom Srbije osvojio je sve što se moglo osvojiti, a pre samo nekoliko dana svoju riznicu obogatio je zlatom sa Mediterans­kih igara.

- Zlato koje smo osvojili u Taragoni mnogo mi znači. Posle nekih posrtanja na prethodna tri takmičenja, ovaj uspeh mi uliva samopouzda­nje koje je u sportu preko potrebno. Uvek prija kada si na najvišem stepeniku pobedničko­g postolja i kada se kući vraćaš sa zlatnom medaljom.

Vaterpolis­tima predstoji put u Barselonu, gde će pokušati da četvrti put zaredom osvoje titulu prvaka Evrope:

- Što se tiče našeg kvaliteta, mislim da smo mi i dalje pojedinačn­o najbolja reprezenta­cija na svetu. Međutim, rezultati koje smo beležili posle Olimpijski­h igara u Riju pokazuju nešto što je očekivano i normalno posle neverovatn­e serije uspeha. Naše igre ne daju pravu sliku našeg kvaliteta, to je realnost i što pre to budemo prihvatili, pre ćemo se vratiti na mesto koje zaslužujem­o - rekao je Mitrović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia