Alo!

Ustaša Tompson bi da zakolje i Vučića!

DA PLJUJ I KAD PRIČA O FUDBALU, USTAŠKI PEVAČ MORA

- Pišu: D. RAMADANI - V. NESTOROVIĆ redakcija@alo.rs

Umesto da uživaju u plasmanu u polufinale Svetskog prvenstva, izgleda da pojedinci iz Hrvatske, među kojima je i ustaški pevač Tompson, ne mogu, a da ne pljuju po Srbima. Naime, voditelj emisije „Bujica“, ugostio je u studiju ustašu Tompsona i nekadašnje­g fudbalera Šimunića, koji se proslavio ustaškim pokličem (zbog čega je bio i kažnjen od FIFA), a na pitanje šta misli o izjavama predsednik­a Vučića o tome za koga je navijao u meču između Rusije i Hrvatske, Tompson je rekao sledeće:

- Da budem iskren, mene ne zanima šta slušaju ili gledaju tamo. Vučić se verovatno prepoznao u pesmi „Bojna Čavoglave“jer je i on bio jedan od četnika koji su huškali I borili se na drugoj strani. Sigurno je da ne voli da Hrvatska pobeđuje - naveo je Tompson, a onda se požalio da u Hrvatskoj postoje neki koji osporavaju njegove pesme.

- Tako nije bilo 1998. Tada se niko nije bunio, ali sada je drugačije. S druge strane, nakon plasmana u polufinale vlada duh zajedništv­a kao početkom devedeseti­h, ili nakon „Oluje“, ili kad su nam se vratili generali Gotovina i Markač - kaže on. Na istup ustaše Tompsona, reagovao je i narodni poslanik Vladimir Đukanović:

- Normalno je da je tako nešto izjavio čovek koji baštini ustaštvo, što dokazuje i svojim pesmama u kojima veliča ustaške zlikovce. Ono što je meni nenormalno jeste da očigledno i ovde u Srbiji ima poštovaoce koji navijaju za reprezenta­ciju koja svoje pobede proslavlja uz njegove pesme.

Kada vidim da neko navija za reprezenta­ciju koja u svlačionic­ama pušta njegove pesme, verujem da su oni poštovaoci njegovih pesama, posebno verujem da je Milojko Pantić jedan od njegovih najvećih fanova. Vučić bi trebalo da se ponosi što ga jedna takva bitanga napada, verujem da će sada u odbranu lika i dela Marka Perkovića Tompsona stati Milojko Pantić - kaže Đukanović.

I Milenko Jovanov, potpredsed­nik SNS-A, nije ostao imun na izlaganje Tompsona. Tompson je pokazao da bi mu više priličio nadimak Tupson. Čestitam mu što je zamenio zube, pa više nije krezubi tupavi ustaša, već je samo tupavi ustaša, a uz to je i lažov. Ali izgleda da je kod njih običaj da se o istoriji laže, pa i

on u skla- du sa običajem laže o Vučiću. Međutim, sjajno je što on takav postoji. Kako bi drugačije bilo ko mogao da vidi na kojem su civilizaci­jskom, kulturnom i svakom drugom nivou hrvatska država i hrvatsko društvo? Ovako, pokažete im ovu nakazu i svima sve bude jasno - jasan je Jovanov.

„Baš me briga za koga srpski predsednik navija, očigledno se prepoznao u pesmi ’Bojna Čavoglave’ ”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia