Alo!

PUŠTENI UHAPŠENI SRBI!

„Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju“, kaže Marko Đurić, direktor Kancelarij­e za KIM

-

Ovoga puta im nije pošlo za rukom! Pripadnici specijalni­h snaga kosovske policije, juče su naoružani dugim cevima, uhapsili petoricu Srba, koje su ubrzo zatim pustili nakon snažne reakcije iz Beograda. Odmah po hapšenju, reagovao je Marko Đurić, direktor Kancelarij­e za KIM, koji je Prištini poručio da ukoliko uhapšeni „ne budu pušteni, dijaloga neće biti dugo“. On je istakao da je to i poruka predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavni­ci Evropske unije već obavešteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.

- Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremist­a, potpuno suprotno svemu što je ugovoreno na poslednjem sastanku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisl­eno ugovoreno da se ovakve stvari neće dešavati i kada su Albanci preuze

li obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanje­m, što je prisustvom garantoval­a i Mogerinije­va - rekao je Ðurić I dodao da je jedini greh uhapšenih „što su se verbalno suprotstav­ili formiranju vojske Kosova“. Specijalci su ranije danas upali su u prostorije Kulturno-pro- svetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“u Šilovu kod Gnjilana i pretresli nekoliko kuća u tom mestu. Privedeni su bili, ali ubrzo i pušteni, Radovan Stojković, načelnik Kosovsko-pomoravsko­g okruga, Jovan Denić, direktor ogranka Nacionalne službe za zapošljava­nje u sistemu Republike Srbije, Nenad Stojanović, po zanimanju automehani­čar zaposlen pri Vojsci Srbije, kao i Predrag i Aleksandar Đorđević (aktivni i penzionisa­ni pripadnik MUP-A).

 ??  ??
 ??  ?? ROSU ponovo zastrašuje Srbe
na Kosovu
ROSU ponovo zastrašuje Srbe na Kosovu
 ??  ?? Marko Đurić
Marko Đurić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia