Alo!

PRODAJU NAM KOSOVSKI „RIO MARE“STAR 14 GODINA

GRAĐANI U PANICI ZBOG FALŠ KONZERVI TUNJEVINE U SUPERMARKE­TIMA Konzervira­na riba s lažnom etiketom, za koju se ne zna ni ko je, ni da li ju je kontrolisa­o, preplavila rafove prodavnica

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

U velikom trgovinsko­m lancu prodaje se tunjevina „Rio mare“koja sa tom poznatom robnom markom, kako tvrde kupci, nema nikakve veze. Lažni „rio mare“proizveden je pre 14 godina u fabrici na Kosovu, a pojavio se na rafovima baš u vreme petrovdans­kog posta, me đutim, alarmantno je to što na omotu nije navedeno ko je obavio kontrolu.

Dragana Knežević, koja je kupila spornu tunjevinu „rio mare“, rezigniran­a, ali i ozbiljno uplašena za bezbednost svih onih koji su kao i ona prevareni, obratila se našoj redakciji.

- Uvek gledam da kupim, onoliko koliko mogu i kad mogu, što kvalitetni­je proizvode, posebno zbog deteta. Kad sam bila u „Rodi“, videla sam da piše „rio mare“i još posebno stoji reklama da je po super ceni. Posle se ispostavil­o da nije ni ta cena. Međutim, prešla sam i preko toga i kupila dve konzerve. Jednu sam ponela na posao, a drugu sam ostavila kod kuće, detetu. Kad sam krenula da je otvorim, videla sam da se etiketa pomera. Ta navodna etiketa je papir koji može da se skine, a sa druge strane je stavljena samo nalepnica „rio mare“. Skida se i jed- no i drugo - navodi ona.

Naša sagovornic­a kaže da joj je takva etiketa zapravo bila prvi signal da bi trebalo da pročita šta je zapravo kupila.

- Ne piše ko je kontrolisa­o, zapravo „Jugoinspek­ta“nema nigde, nema ništa. Videla sam samo da je proizveden­a 2004. godine i oznaku TH, pretpostav­ljam da je skraćenica za Tajland. Onda sam sve pročitala, čak i sitna slova. Prevedeno je za Srbiju, Bosnu i Crnu Goru. Piše da je fabrika na Kosovu, što me je šokiralo, da neko to tamo proizvodi. Međutim, onda sam odlučila da odem na sajt italijansk­og proizvođač­a konzervi „rio mare“kako bih proverila o čemu je reč. Na tom sajtu oni imaju uslikane sve svoje proizvode, svoju ambalažu, a ove konzerve tunjevine koje sam ja kupila nema

ni u najavi. Malo je reći da sam bila šokirana - objašnjava naša sagovornic­a. Ona kaže da je čula da se iste konzerve, osim u „Rodi“, u kojoj ih je ona kupila, prodaju i u drugim prodavnica­ma.

- Ovo je baš krupna stvar da bi to tek tako prošlo - ističe Dragana.

Tokom dana, obratili smo se i trgovinsko­m lancu „Roda“, koji pre-

ma rečima naše čitateljke prodaje tunjevinu sa lažnom etiketom proizveden­u na Kosovu pre 14 godina, međutim, do zaključenj­a ovog broja nismo dobili odgovor.

 ??  ?? Jedemo ribu iz prošle decenije
Jedemo ribu iz prošle decenije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia