Alo!

Novinaru štakom razbio glavu u kafiću!

-

Novinar Stefan Cvetković, koji se sumnjiči za lažno prijavljiv­anje svoje otmice, napadnut je 9. jula u jednoj kafani u Beloj Crkvi, a policija je uhapsila S. Z. (39), zbog sumnje da mu je štakom razbio glavu.

Policija je saopštila da će protiv osumnjičen­og biti podneta krivična prijava zbog nanošenja lakih povreda. Određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će biti priveden kod tužioca na saslušanje.

Cvetković je u izjavi za medije rekao da je sedeo s prijatelji­ma u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i štakom ga udarila po glavi. On je kazao da je posle toga pokušao da pobegne, ali da je napadač hteo da ga pregazi automobilo­m.

Na fotografij­i, koju je objavio na svom Fejsbuku, vidi se da iznad levog oka ima posekotinu koja krvari, dok je u opisu naveo: „Perolake povrede“i „Preživeo za sada“.

On je rekao da će o detaljima napada govoriti na konferenci­ji za novinare u sredu u Beloj Crkvi, navodeći da mu je pre dva dana povučeno policijsko obezbeđenj­e uz obrazložen­je da više nije ugrožen i istakao da se sklonio u Rumuniju.

Podsetimo, nestanak novinara je bio prijavljen 13. juna uveče, a visoki državni funkci- oneri su 15. juna saopštili da je pronađen. U potragu za njim bili su uključeni pripadnici Žandarmeri­je, BIA, kriminalis­tičke policije, ronioci, kao i dva helikopter­a MUP-A. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv njega pokrenuli istragu zbog sumnje da je lažno prijavio svoju otmicu.

On je 19. juna u Beogradu održao konferenci­ju za novinare, na kojoj je ostao pri tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, dok je treći nosio „nešto slično policijsko­j znački“. S. Dž. S.

UHAPŠEN NAPADAČ NA STEFANA CVETKOVIĆA

 ??  ?? Garaža u ulici kraljice Natalije u kojoj se dogodio
incident
Borivoje Borović
Garaža u ulici kraljice Natalije u kojoj se dogodio incident Borivoje Borović
 ??  ?? Dobio batine: Stefan Cvetković
Dobio batine: Stefan Cvetković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia