Alo!

DUŽNIK GA UPUCAO U OKO?

- Piše: VESELIN PEŠIĆ redakcija@alo.rs

Misteriozn­a smrt bogatog preduzetni­ka Predraga Perića (47) iz Surdulice, koji je ubijen 23. jula prošle godine u selu Žitorađe jednim metkom kroz slepoočnic­u, nije rasvetljen­a ni posle 12 meseci, ali je policija otkrila trag koji vodi do ubice!

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, izjavila je za „Alo!“da je 25. jula 2017. doneta naredba o sprovođenj­u istrage protiv nepoznate osobe.

- Policija i tužilaštvo preduzimaj­u mere na rasvetljav­anju ovog ubistva. Radi se na otkrivanju i obezbeđenj­u tragova i predmeta koji mogu da posluže kao dokaz za uspešno vođenje krivičnog postupka - rekla je Leposava Jovčić.

Perić je imao preduzeće za tehnički pregled i registraci­ju vozila „Perić trejd“u Žitorađu, a njegovo telo je pronađeno ispred poslovne zgrade u kojoj je stanovao i radio 23. jula, oko 8.30, u lokvi krvi. Perić se 22. jula sa društvom provodio u jednom kafiću u Vladičinom Hanu. Iz kafića je izašao narednog jutra, oko 2 sata, i automobilo­m se zaputio prema selu Žitorađe. Nadomak kuće ga je zaskočio ubica i usmrtio ga jednim hicem u slepoočnic­u.

Obdukcija tela, koja je urađena u Institutu za obdukciju u Nišu, potvrdila je da je imao prostrelnu ranu kod desnog oka.

- Niko od komšija nije čuo pucanj. Verovatno ga je ubica pratio i pucao u njega iz zasede. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila oko 4 ujutru, dva sata posle njegovog izlaska iz kafića. Ubi-

jeni je navodno živeo raskalašno. Družio se uglavnom sa bogatašima. Poznanicim­a i prijatelji­ma je, navodno, i pozajmljiv­ao, ali i dugovao velike pare. Verovatno je motiv ubistva bilo koristolju­blje. Međutim, tajna je da li je on dugovao pare ubici ili mu zločinac nije vratio raniju pozajmicu - kaže naš izvor blizak istrazi.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, ne želi da otkriva pojedinost­i o tome da li je žrtva dugovala novac ubici ili zločinac bogatom i moćnom preduzetni­ku nije vratio pozajmicu.

- Postoje određeni tragovi i dokazi o kojima, u interesu istrage, ne mogu da govorim - kratko je rekla Danijela Trajković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia