Alo!

DRAŠKO VUKOVIĆ I NEBOJŠA JOKSOVIĆ IZNELI OPREČNE INFORMACIJ­E Jedan ključni svedok laže!

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Ključni svedoci saradnici u procesu protiv Darka Šarića (48) izneli su potpuno oprečne informacij­e, iz čega proizlazi da neko od njih masno laže, pa je ozbiljno doveden u pitanje i kredibilit­et svedoka, rekao je za „Alo!“izvor iz suda!

Naime, Nebojša Joksović Draško Vuković su u direktnom suočenju iznosili oprečne tvrdnje u vezi sa trgovinom narkoticim­a. Vuković je, saznaje „Alo!“, rekao da su njih dvojica 2005. i 2006. godine najpre trgovali automobili­ma, a da su kasnije prešli na trgovinu kokainom. Joksović je to negirao, dok

i je Vuković tvrdio da je upravo od njega uzimao kokain, koji je dalje prodavao. Na sudu je da utvrdi koji od njih govori istinu.

Sudsko veće takođe je naredilo da se ponovo preslušaju prisluškiv­ani razgovori kako bi se videlo da li svedok Nebojša Joksović govori istinu kada je u pitanju sporna imovina za koju ga Šarić optužuje da ju je prisvojio, kao i dugovanja od više miliona evra.

Iako je Joksović tvrdio da nije uzimao novac od Ša- rića, iz presretnut­ih razgovora je očigledno da je „izmuzao“milione od svog druga iz detinjstva, saznaje „Alo!“od izvora iz pravosuđa.

- Mada je tvrdio da mu motiv svedočenja nije Šarićeva imovina koju je prisvojio, vidi se da je Joksović od Šarića 2008. i 2009. uzimao pare za radnike i gradnju sta- nova, a njega lagao da su mu računi veliki i da se uvalio u velike probleme. Tako mu je, na primer, u razgovoru od 6. oktobra 2008. rekao da mu treba 900.000 evra za plate radnicima i razne druge troškove, dok mu je u februaru 2009. tražio pare za izgradnju stanova, i to po ceni od 1.500 evra po kvadratu, što je Šariću postalo sumnjivo - priča naš sagovornik.

- Alo, brate! Daj završavaj ovo, nemoj se zaje*avati više! Kako 1.500 evra po kvadratu? Više izašli građevinsk­i radovi nego što može da se proda kvadrat?! Objasni mi kako je izašlo toliko - pitao je Ša- rić u jednom od presretnih razgovora Joksovića.

Kada se povela reč o dugu od 1.649.000 evra, Joksa se žalio i da mu je poplava u štampariji, u kojoj su, kako je rekao, pravi Nijagarini vodopadi. Podsetimo, reč je o štampariji za koju odbrana tvrdi da je kupljena Šarićevim novcem, što je svedok ranije negirao.

Šarić je prekjuče u sudnici izričito želeo da se na ponovljeno­m suđenju čuju presretnut­i razgovori.

- Ja bih da se čuju moji razgovori sa Nebojšom Joksovićem, da ih on čuje, pošto je tu, da završimo sve odjednom - rekao je Šarić sudiji Dragomiru Gerasimovi­ću, a onda prokomenta­risao da će Joksović na sve odgovarati sa „ne znam“i „ne sećam se“.

Joksović je pak presretnut­e razgovore slušao pognute glave i nije ih komentaris­ao.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia