Alo!

DVA PUTA PREVARILA SMRT U DESET MINUTA

-

Dve teške saobraćajn­e nezgode koje bi malo ko preživeo, i to u roku od deset minuta, G. V. (68), gastarbajt­erku iz Nemačke, rodom iz Bečeja, koštale su samo lakše telesne povrede i uništenog automobila.

Ona je ludom srećom ostala živa prošlog ponedeljka na putu Aleksandro­vo - Banatsko Karađorđev­o, u Zrenjanins­kom okrugu, kada je prvo sama autom udarila u traktorsku prikolicu, a nedugo posle toga je na nju je naleteo kombi. Ova neverovatn­a priča ostavila je u šoku i svedoka čitave drame I. P., koji se te noći prvi zatekao na putu.

- Vozio sam se u suprotnom smeru sa suprugom i desetogodi­š- njim sinom, kada sam ugledao ženu koja je tek izašla iz smrskanog automobila „micubiši spejs star“. Ona je vozila iz Aleksandro­va prema Banatskom Karađorđev­u i svom snagom je udarila u traktorsku prikolicu- priča u neverici I. P.

- Odmah sam zaustavio automobil i parkirao sa strane da joj priteknem u pomoć, a supruga je za to vreme zvala policiju i Hitnu pomoć. Traktor u čiju je prikolicu žena udarila stajao je na putu obezbeđen i osvetljen trouglom, prema svim saobraćajn­im propisima, jer mu je tokom vožnje pukla guma na prikolici u kojoj je prevozio oko 10 tona žita. Od udara se žito rasulo svuda po putu, a vozač traktora se držao za glavu i zapomagao. Prikolica je bila uništena. Supruga je zvala policiju, ali još nije stigla, pa sam svim silama pokušavao da pomognem ženi koja je bila u šoku od nezgode - u neverici prepričava I. P. - Kada se malo smirila, odveo sam je sa strane, ali je ona uporno tražila da ode po torbu i dokumenta iz njenog automobila. Otrgla se i došla do svog auta. Moj auto je stajao naspram njenog na udaljenost­i od oko dva metra. U jednom trenutku sam video da nam se približava kombi i tada sam počeo da vičem ženi da se skloni. Sva četiri svetla na mojem automobilu su bila uključena, mahao sam telefonom i lampom da se kombi zaustavi, ali je ponovo došlo do nesreće. Pomislio sam - bože, šta je ovo večeras!? Kombi je udario u ženu i odbacio je dva do tri metra u travu. Ono što je potom usledilo je neverovatn­o - kaže svedok. Žena se pridigla, lice joj je bilo isečeno i krvavo, a na nozi je imala samo jednu sandalu. Iskreno, mislio sam da ovu drugu nezgodu neće preživeti. Bog ju je sačuvao, živeće 100 godina! - dodaje I. P. U Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“u Zrenjaninu je za „Alo!“potvrđeno da je G. V. prošlog ponedeljka oko 23 časa pružena adekvatna medicinska pomoć, kao i da je zadobila lakše telesne povrede lumbalnog dela kičme. Te noći je puštena kući. M. O.

 ??  ?? Draško Vukov ić Nebojša Joksović
Draško Vukov ić Nebojša Joksović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia