Alo!

BOGU HVALA, SVI SU SPASENI!

RONIOCI SU JUČE IZ PEĆINE IZVUKLI POSLEDNJA ČETIRI DEČAKA I TRENERA „Zaplakao sam. Ova deca su izuzetna, divim im se šta su sve preživela”, rekao je Ivan Karadžić, jedan od heroja koji su mališane izvukli na sigurno

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Kraj drame, svih 12 dečaka i njihov trener su spaseni iz potopljene pećine u kojoj su bili zarobljeni od 23. juna. Međunarodn­i tim spasilaca (ukupno njih 90), među kojima je i bio naš Ivan Karadžić, juče je iz pećine na severu Tajlanda izvukao preostala četiri mališana, dok je poslednji izašao trener Čantavong, a srpski heroj (rođen u Srbiji, odrastao u Danskoj) naveo je da mu je u više navrata došlo da zaplače u trenucima kada je sudbina dečaka bila neizvesna.

- Ne mogu da shvatim koliko su ta deca staložena. Dečaci su bili primorani da rone, što nikada ranije nisu radili. Kada pomislim da su dve nedelje proveli u pećini i da nisu videli svoje majke… Izuzetno snažna deca. Skoro nezamisliv­o - istakao je Karadžić i onda opisao trenutak kada je video da mu se prvi de- čak i ronilac približava­ju.

Bio sam veoma uplašen, ali kada sam video da je dečak živ i da izgleda dobro, osećao sam se veoma dobro - kaže on.

U toku jučerašnje­g dana, predviđeno je da pećinu napuste lekar, kao i trojica pripadnika tajlandski­h „Foka“, koji su bili sa dečacima. Povodom akcije spasavanja stigle su čestitke iz celog sveta, između ostalog od američkog predsednik­a Donalda Trampa, kao i od slavnog Mančester junajteda, koji je sve dečake iz fudbalske ekipe Divlji veprovi pozvao da budu gosti na „Old Trafordu”.

Tajlandske „Foke“, koje su predvodile operaciju spasavanja, u poslednjoj objavi na Fejsbuku potvrdile su da su svi dečaci i njihov trener na bezbednom.

- Nismo sigurni da li je ovo čudo, nauka ili šta. Svih 13 članova Divljih veprova su van pećine - navodi se u njihovoj objavi.

 ??  ?? Spasioci su za tri dana izvukli sve
iz pećine
Spasioci su za tri dana izvukli sve iz pećine
 ??  ?? Uskoro ponovo na terenu: Fudbalski
tim Divlji veprovi
Svaka čast: Ivan Karadžić
Uskoro ponovo na terenu: Fudbalski tim Divlji veprovi Svaka čast: Ivan Karadžić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia