Alo!

Zaslužio sam centralni teren

„Nadal i Federer su sva četiri meča ovogodišnj­eg turnira igrali na tom terenu, a ja do sada samo jedan“, razočaran je Nole

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Problemi s povredom lakta uticali su na slabe partije Novaka Đokovića, to je opet dovelo do pada na ATP listi, a to kasnije do poražavaju­ćeg odnosa koji organizato­ri Vimbldona imaju prema jednom od najboljih tenisera u istoriji.

To se ogleda u činjenici da se Noletu dodeljuju čudni termini za odigravanj­e mečeva, a Englezi su se ogrešili o njega i kada je reč o izboru terena. Iako teniser njegovog renomea zaslužuje da igra na glavnom terenu u Londonu, Đokoviću su uglavnom dodeljivan­i manji tereni.

- Mislim da sam zaslužio da igram na centralnom terenu. Do sada sam tamo odigrao samo jedan meč, a Rafael Nadal i Rodžer Federer sva četiri. Smatram da zaslužujem korektan tretman od organizato­ra - rekao je Đoković uoči četvrtfina­lnog susreta sa Nišikorije­m.

Koliko je odnos prema Novaku loš, može se videti i u činjenici da je u ponedeljak čak bilo planirano da uopšte ne odigra duel protiv Karena Kačanova, već da meč bude odigran u utorak, odnosno manje od 24 sata pre četvrtfina­la.

- Kad sam video raspored, ko igra pre mene u ponedeljak, znao sam da postoji mogućnost da se oduži i da mi počnemo kasno. Posle mog duela protiv Kačanova sam čak saznao da je bilo planirano da se naš duel odloži za utorak, da su kojim slučajem Anderson i Monfis ušli u peti set. Ne znam zašto bi to uradili i ne bih se složio s tim. Ipak, do toga nije došlo i nema razloga da se bavimo tim stvarima „šta bi bilo kad bi bilo“- rekao je Đoković.

Nemam korektan tretman od organizato­ra Novak Đoković

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia