Alo!

Debeo sam, neće me baciti u bazen

DEJAN SAVIĆ NE ODUSTAJE OD PRINCIPA NI UOČI EP

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Poslednja tri evropska prvenstva u Ajndhovenu, Beogradu i Budimpešti imala su isti epilog - vaterpolis­ti Srbije osvajaju zlato, a selektor Dejan Savić ne dozvoljava igračima da ga po starom običaju ubace u bazen.

Sledeću priliku za to „delfini“imaju u Barseloni, gde 14. jula počinje kont inent a lna smotra najboljih selekcija, ali trofejni stručnjak neće

odustati od svojih principa. dakle, ni ove godine neće biti kupanja.

- Ne, nije vreme za to i neću im dozvoliti da me ubace u bazen. Uostalom, još više sam se ugojio i zaboravlja­m da plivam - u svom stilu odgovara Savić, a onda nastavlja daleko ozbiljnije:

- Takmičimo se u, uslovno rečeno, slabijoj grupi, gde su selekcije Rumunije, Rusije i Slovačke, tako da ćemo taj period takmičenja iskoristit­i da produžimo pripremni period, koji je ove godine bio najkraći u istoriji. Naš, da tako kažem, dan D je 24. jul, kad bi trebalo da igramo protiv Mađarske ili

Italije, a tako se i spremamo. Posle

toga, sve je otvoreno, a favoriti su isti kao i svih ovih godina.

Da je grupna faza takmičenja samo priprema za ono pravo što sledi, tvrdi i kapiten Filip Filipović, koji ističe da su on i njegovi saigrači spremni za novo zlato.

- Ne smemo u tom četvrtfina­lu da dozvolimo sebi slobodan dan ili bilo šta slično. Moramo da budemo koncentris­ani i da guramo do kraja. Mi u Barselonu ne idemo sa željom da branimo titulu, već s ciljem da osvojimo novu - kaže Filipović.

 ??  ?? „Ugojio sam se i zaboravlja­m da
plivam“: Savić
„Ugojio sam se i zaboravlja­m da plivam“: Savić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia