Alo!

Savršeni letnji talasi u vašoj kosi

-

Možda se trenutno ne odmarate na nekoj prekrasnoj plaži, nego ste zapeli na poslu, no to ne znači da na svoje radno mesto ne možete uvesti malo letnje atmosfere. Bilo bojom tena, bilo zanimljivi­m sandalama ili možda opuštenom letnjom frizurom. Ko može odoleti divnim letnjim talasima? Isprobajte ih uz pomoć nekoliko trikova.

Pletenice

Ništa bez pletenica ako bez morskih pomagača, sunca i soli, pokušavate dobiti predivnu letnju frizuru. Najbolji izbor je regenerato­r koji se ne ispira, nakon čega se kosa osuši da ostane blago vlažna. Takvu kosu još dodatno naprskajte slanim sprejom. Zatim napravite klasične velike pletenice s obe strane. Prespavate s njima i sledećeg dana ćete se probuditi s prekrasnim prirodnim talasima koji su dobili volumen zahvaljuju­ći pletenicam­a.

Pužići

Ako se kosa podeli u nekoliko sekcija i zarola u male pužiće, dobiće se mekši i drugačiji valovi nego kao pri izradi pletenica. Početni postupak je isti: kosa se opere, stavi se regenerato­r, pa se kosa osuši do 80 odsto. Zatim se podeli na dva dela, s tim da kosa mora biti pažljivo odvojena od temena, što nije slučaj kada se pletu pletenice. I kada se konačno ujutro kosa raspusti, dovoljno je frizuru malo fiksirati sprejom.

Visoka punđa

Ovaj trik su znale i naše bake i mame. Da bi se stvorili savršeni talasi uz visoku punđu, kosa se dopola osuši. Ostavi se blago neprosušen donji deo kose koji se rola u punđu, te se pre izrade punđe nanosi lagana pena koja sprečava da se kosa previše opusti. Nakon što se punđa zamota, dobro je kosu dodatno učvrstiti trakom i ukosnicama.

Ujutro pustite rep, prebacite kosu napred i lagano razbarušit­e od temena te za dodatan efekat - još pri vrhovima uvijte kosu uz pomoć prese ili figara.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia