Alo!

Ćiro: Neka nam SUDI SRBIN!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Ni pet, ni šest: „Neka nam sudi Srbin. Baš bih voleo“.

Bez dlake na jeziku, bez straha i u jednoj reči, najčuvenij­i hrvatski trener Miroslav Blažević ovako odgovara na pitanje da li bi u finalu svetskog prvenstva voleo da vidi Milorada Mažića. Bez obzira na političko-lingvistič­ki faktor koji, navodno, drastično umanjuje šanse najboljem srpskom arbitru da deli pravdu Hrvatskoj (protiv Francuske) 15. jula u Moskvi, legendarni Ćiro u razgovoru za „Alo!“naglašava da se baš tome nada.

- Baš bih voleo da nam sudi Srbin. Siguran sam da bi bio neutralan. Mažić se dokazao 100 odsto na velikim utakmicama. Sudio je Pod komandom Didijea Dešana, takođe učenika legendarno­g Ćire („Dao sam mu kapitensku traku u Nantu, kad je imao 18 godina“), Francuzi primili samo jedan gol u grupi i još tri u trijumfu nad Argentinom u prvoj rundi nokaut-faze. Od tad im mreža miruje. Što će reći da je pred Mandžukiće­m, Perišićem, Modrićem... težak zadatak da probiju bedem pred Ljorisom.

-E, i to me zabole... Dovoljno je da im damo jedan. I daćemo - uveren je Blažević.

bez greške - ističe nekadašnji selektor „vatrenih“.

 Milorad Mažić je jedan od najboljih na svetu. To je nedavno za naš list izjavio i proslavlje­ni hrvatski arbitar Mateo Beusan...

- Apsolutno se slažem. Eto, voleo bih i zbog vas Srba da Mažić sudi, da i vi na neki način budete prisutni u finalu svetskog prvenstva.

 Može li sudija da utiče na pobednika u dvoboju Hrvata i Francuza?

- Ma kakav sudija. Samo mi Balkanci strahujemo od sudije. To je najveća fudbalska predstava, u njoj ne sme da bude navlačenja ni na jednu stranu. Ma, ako bi sudija i namerno pogrešio, Putin bi ga odmah poslao u zatvor!

 Kolike su šanse Hrvatske u finalu?

„Voleo bih zbog vaše zemlje, da i vi budete prisutni u finalu. Mažić bi sigurno bio neutralan“, ističe Blažević

- Šanse su 50:50. Ništa više, ali i to je dovoljno.

 Za šta dovoljno?

- Za osvajanje titule!

 Je l vi to sanjate još jedan, najveći podvig u Rusiji?

- Čuj sanjam... Ja sam to predvideo. Govorio sam hrvatskom narodu, koristeći privilegij­u da se oglašavam putem medija, da

ćemo najverovat­nije biti prvaci sveta. Govorio sam od prvog dana svetskog prvenstva da imamo najbolju ekipu.

 Ko je nazaslužni­ji za dolazak do finala SP - igrači ili selektor?

- Dalić. Niko u reprezenta­ciji nije veća zvezda od njega. Ni Modrić!

 Plašite li se da je Zlatko Dalić možda pomutio vašu slavu iz 1998. godine?

- Preuzeo ju je! Ali, to sam i želeo. Je*o ti starca koji ima tu negativnos­t u sebi da zavidi mlađima, pa još i učenicima. Ja to ne poznajem. Moje vreme je prošlo, sad je vreme Zlatka Dalića. Veoma sam srećan zbog njega - poručuje Ćiro Blažević, pod čijim vođstvom je Hrvatska stigla do trećeg mesta na Mondijalu pre 20 godina.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SUDIO NA SP: PORTUGAL-ŠPANIJA ....................3:3 (GRUPA) JAPAN-SENEGAL ..........................2:2 (GRUPA) BRAZIL-MEKSIKO ..................2:0 (1/8 FINALA)
SUDIO NA SP: PORTUGAL-ŠPANIJA ....................3:3 (GRUPA) JAPAN-SENEGAL ..........................2:2 (GRUPA) BRAZIL-MEKSIKO ..................2:0 (1/8 FINALA)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia