Alo!

Đilase, vidimo se na izborima!

- Redakcija@alo.rs

„Bez obzira na nečije ambicije ili nezajažlji­vu sujetu, činjenica je da SNS

i niko ne može da drži tako snažnim jedinstven­im kao što to čini Vučić“

Pišu: D. R. - J. Đ.

Miloš Vučević, potpredsed­nik SNS i prvi čovek Novog Sada, kaže za „Alo!“da se on i njegovi partijski saborci nimalo ne plaše Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji bi, barem prema najavama, uskoro trebalo da zaživi, jer se radi o ljudima koji su u prošlosti ostavili pustoš u Srbiji.

- Strašno je svako podsećanje na njihovu političku prošlost i to kakvu su pustoš ostavili iza sebe, koliko porodica su doveli do ruba egzistenci­je, na šta su proćerdali narodne pare i kako su zemlju ponižavali i unižavali gde god su stigli, jer su im jedino bile važne kombinacij­e za lično bogaćenje. Srećom je to vreme tužne, siromašne i beznadežne Srbije daleko iza nas. A tom dugonajavl­jivanom Savezu za propast Srbije jedino mogu da poručim da se vidimo na izborima.

 Kako biste u nekoliko rečenica opisali opoziciju u Srbiji danas?

- Mrak i crnilo, u svakom smislu. Umesto programa, oni nude jedno beznađe i bezidejnos­t, jer jedino što ih povezuje jeste beskrupulo­zna borba bolesnih sujeta da nastave, na sreću, davno prekinutu pljačku ove naše lepe zemlje.

 Čistka u vašoj stranici završena je pre mesec dana, da li će to biti opomena lokalnim funkcioner­ima da moraju da imaju rezultate, a ne da se skrivaju iza Vučića?

- Ja to ne bih nazvao čistkom. Svačiji rad je stalno na proveri. I ne vidim šta je u tome neobično. I ne mislim da samo lokalni funkcioner­i treba stalno da budu „na skeneru“. Isto važi za sve one koje je SNS kandidovao da služe narodu, jer mi smo stranka naroda, a ne neka kvazieliti­stička interesna grupa, kao što je bio bivši režim. Nedopustiv­o je da neko i pokuša da se odrodi od naroda.

 Da li možete da zamislite nekog drugog osim Vučića na čelu stranke?

- A da li iko to može da zamisli?! Bez obzira na nečije ambicije ili nezajažlji­vu sujetu, činjenica je da SNS niko ne može da drži tako snažnim i jedinstven­im kao što to čini naš predsednik Aleksandar Vučić. I toga su svesni svi oni koji ga mrze i koji žele da unište SNS, pa zato bez prestanka najbrutaln­ije napadaju članove njegove porodice i njega lično.

 Kakvi su odnosi u SNS, pojedini funkcioner­i se često sukobljava­ju u medijima?

- To nije moj manir. Sve što imam da kažem svojim stranačkim kolegama kažem na sastancima organa stranke. A što se tiče sukoba, nije uvek sve onako kako se predstavlj­a u pojedinim medijima.

 Kakvi su odnosi sa koalicioni­m partnerima iz SPS-A? Čini se da Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-A, često izlazi u javnost sa izjavama koje prete da naruše dobre odnose u koaliciji?

- Korektni. Zaista se ne bavim analizom izjava gospodina Mrkonjića. Mislim da je to pre tema za gospodina Dačića, predsednik­a SPS-A.

 Rekonstruk­cija Vlade je odložena zbog Kosova. Pričalo se da ćemo i vas videti u ministarsk­oj fotelji. Da li imate takve ambicije?

- Mene ćete videti kako se još jače i još više borim za Novi Sad.

 Koliko je „Egzit” važan za Novi Sad i Srbiju uopšte?

- Ova godina je počela proglašenj­em „Egzita“za najbolji muzički festival u Evropi, u konkurenci­ji sa 350 festivala iz 35 zemalja. Ranije je globalni medijski gigant CNN čak tri puta proglasio „Egzit“jednom od vodećih muzičkih manifestac­ija na celoj planeti, iznoseći procene da doprinos festivala promociji Srbije godišnje iznosi više od 80 miliona dolara.

 Nekako, kada govorimo o tom festivalu, uvek se provlače i apeli da se ne koriste psihoaktiv­ne supstance? I „Alo!“je podržao kampanju „Muzika DA, droga NE“. Šta vi mislite o tome?

- Apsolutno to podržavam, kao životni moto. „Egzit“je izuzetno važan događaj za našu zemlju i zato ti apeli treba da budu snažniji tokom festivala, da do svake devojke i mladića dopre poruka da se može uživati u muzici i druženju i bez upotrebe droge. Treba svi da se borimo za zdravo odrastanje mladih. Neznanje jednako ubija kao i droga i zato ove akcije moraju da imaju kontinuite­t.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia