Alo!

PRAVOSUĐE I DALJE KONTROLIŠU „ŽUTI“

- Piše: EKIPA „ALO!“ redakcija@alo.rs

Vučić je istakao je da je pravosuđe i dalje pod kontrolom nekadašnje vlasti. Govoreći o presudi „crvenim beretkama“, kazao je da nikada nije samoinicij­ativno reagovao na neku presudu. - Kada Miškoviću nije potvrđena presuda, onda su rekli da je nevin i da je bio u zatvoru samo zato što je Vučiću bilo potrebno da se dokaže da se bori protiv tajkuna. Tadić je govorio da Vučić planira da pusti Miškovića. On zaboravlja da je on pravio dilove sa njim. Pitajte Bogoljuba Karića o Božidaru Ðeliću, ko je uzimao novac. Pre pet godina su rekli da će Šarić biti na slobodi za pet meseci, pre pet godina govorili su da će Legija izaći iz zatvora - kazao je Vu

čić u Mionici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče nakon razgovora sa predsednik­om Republike Srpske Miloradom Dodikom da ne haje mnogo za izjave Albanaca sa juga Srbije, ali da ga brine opsesija Prištine severom Kosova.

- Brine me činjenica da kada se nešto dogovorimo u Briselu, a izašao sam sa prošle runde radostan, jer kod nas nemate vremena od događaja da analizirat­e šta se dogodilo, i rekao da je dobro da razgovaram­o, jer mislim da smo time zaštitili bezbednost našeg naroda na severu. Moj uslov na razgovor bio je nedvosmisl­en i rekao sam Albancima i Evropljani­ma da je uslov Srbije da nema napada na Srbe, da nema pokušaja zauzimanja teritorija na severu i hapšenja kako kome padne na pamet - rekao je on. Vučić je ukazao da su Albanci u jednom danu uhapsili petoricu Srba, najviđenij­e Srbe iz Pomoravlja, koji drže srpsku zajednicu od Ropotova do Raniluga i Novog Brda.

- Poručio sam da ako ne budu pušteni do ponoći mogu da zaborave na nastavak dijalog, ali i na pogrom srpskog stanovništ­va - podvukao je on. Vučić je ukazao da su potom odmah pustili svu petoricu i brže od predviđeno­g roka.

Vučić, je komentariš­ući ratnohuška­čki govor zločinca Nasera Orića podvukao da je najvažnije da se čuva mir, a da on niti može, niti želi bilo kome da preti.

„Možda je neko pogrešno razumeo stihove Matije Bećkovića i možda neko želi to, ali sam više puta govorio da postoji potreba kod pojedinih u regionu za osvetom, ali onako kako to oni doživljava­ju - jer svoje žrtve uvek dobro vide, a tuđe žrtve svi manje vide“, rekao je Vučić.

Dodao je da razume Dodikovu bojazan i da su Srbi uplaš eni kada vide da se to ponavlja i govori na više mesta širom

BIH.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia