Alo!

Šverceri šefu policije zapalili automobil!

-

Saši Saviću, zameniku komandira policije u Tutinu, zapaljen je automobil, a policija pretpostav­lja da su to uradili šverceri cigareta iz Crne Gore. Ubrzo nakon što je buknula vatra na vozilu „reno megan“, tutinski policajci su uhapsili Radovana Joksimović­a zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje iz osvete zbog zaplene 40.000 boksova cigareta vrednih 60 miliona dinara zapalio privatno vozilo policijsko­g komandira.

- U toku je potraga za još jednom osobom, koja je, sudeći po informacij­ama koje imamo, saučesnik u izvršenju ovog dela. U toku je velika istraga koja bi trebalo da otkrije ko je sve umešan u paljenje ovog, ali i drugih vozila na teritoriji tutinske opštine - kaže izvor „Alo!“blizak istrazi.

Nedavno je požar podmetnut i u dvorištu još jednog komandira u policijsko­j stanici u Tutinu, ali i na vozilima opštinskih funkcioner­a Saliha Hota i Omera Đondića, direktora Doma za mentalno obolela lica.

Proveravam­o da li su izvršioci isti jer postoji mogućnost da su ti događaji povezani - kaže naš sa- govornik iz istrage. Joksimović se sumnjiči za krivično delo izazivanja opšte opasnosti i po nalogu nadležnog tužioca određen mu je pritvor do 48 sati, kaže naš sagovornik.

Sumnja se da je Joksimović, koji živi u Beranama, oko pono- ći izazvao požar na Savićevom parkiranom automobilu „reno megan“. U požaru niko nije povređen, ali je vatra izazvala veću materijaln­u štetu, jer su od vreline popucala pojedina stakla na vozilu.

Motiv ovog napada još nije poznat, ali je se pretpostav­lja da su šverceri cigareta hteli da mu se osvete jer je profesiona­lno angažovan na sprečavanj­u krijumčare­nja i švercovanj­a iz Crne Gore u Srbiju. U nedavnoj akciji policije u Tutinu zaplenjeno je 40.000 boksova cigareta vrednih 60 miliona dinara. B. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia