Alo!

UDOVAC IZ BORČE ĆE O ZORAN D 3,5 MILI ILI 30 GO

- Redakcija@alo.rs

Zoran Marjanović (39) od osumnjičen­og ubice do milionera! Marjanović je pušten iz Centralnog zatvora da se brani sa slobode, ali se i dalje tereti za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović (33). U slučaju da bude potpuno oslobođen krivice, mogao bi da dobije odštetu od države i do tri i po miliona dinara! On je 301 dan proveo u pritvoru, a beogradski advokati navode da bi za svaki dan iza rešetaka mogao da dobije i po 100 evra, što bi ukupno iznosilo 3.551.800 dinara. Povrh naknade za duševni bol i patnju u zatvoru, mogao bi da naplati i gubitak ugovorenih poslova, kao i troškove postupka, u koje spadaju visoki honorari tima branilaca, čime bi iznos od 3,5 miliona dinara mogao čak i da se utrostruči!

Posle deset meseci provedenih u Centralnom zatvoru, Zoran Marjanović je odlukom Apelaciono­g suda u Beogradu 12. jula pušten da se brani sa slobode, jer je i dalje optužen za teško ubistvo supruge. Ukoliko bi bio potpuno oslobođen krivice, došlo bi do potpunog preokreta kako u postupku, tako i u Zoranovom životu! U tom slučaju bi mogao da iz državne kase naplati čak tri i po miliona dinara za pretrpljen duševni bol u pritvoru.

Advokat Miroslav Todorović Šera kaže da je u slučaju Zorana Marjanović­a zakon pravilno tumačen i primenjen.

- Ukidanje pritvora je pobeda odbrane i veliki plus za sud, koji je pokazao da radi samostalno i da zakon primenjuje podjednako na sve, bez obzira na to kako se neko zove. Istraga nije pružila takve dokaze da optužnica bude preinačena u osuđujuću presudu. On je bio u pritvoru zbog uznemirenj­a javnosti, a ne zbog opasnosti od bekstva ili bojazni da može da

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia