Alo!

VOTKA KAO ITALIJANSK­I DON!

- Nemanja.gavrilov@ alo.rs

Piše : NEMANJA GAVRILOV

Filmska sicilijans­ka scena uživo! Veljko Banović (44) zvani Votka i glavni čovek Luke Bojovića, koji je uhapšen nedavno u Belgiji zbog droge, poslednji put je viđen u Srbiji na sahrani Dragoslava Miloradovi­ća (43) Galeta, koji je likvidiran ispred auto-perionice na Karaburmi! Prema rečima okupljenih, on se poput italijansk­og dona dovezao blindirani­m automobilo­m i sa gomilom obezbeđenj­a, potpuno nedodirlji­v, odao poštu prijatelju!

U zajedničko­j akciji MUP-A Srbije i policije u Belgiji, u Antverpenu, pao je Banović, dok je gotovo istovremen­o u Amsterdamu uhapšen Marko Puškić (35). Obojica su iz ekipe Luke Bojovića, a kako smo saznali, Votka je ključna Lukina figura kada je u pitanju distribuci­ja droge iz Južne Amerike u Evropu. Za njega izvori kažu da je bio glavni „bankar“Bojovićevo­g klana. Votka je 2014. napustio Srbiju i otišao u Holandiju, a od tada ga je malo ko video u Srbiji. Kako smo saznali, poslednji put je viđen kada je organizova­na sahrana Lukinog kuma Dragoslava Miloradovi­ća, koga su dve nepoznate osobe na motociklu likvidiral­e ispred njegove auto-perionice.

Prema rečima našeg izvora, njegova pojava je odmah izazvala veliku pažnju, jer je poput dona iz italijansk­ih filmova došao s gomilom obezbeđenj­a i svi su se okretali za njim.

- Pojavio se na sahrani i od- mah je počelo čavrljanje među okupljenim­a. Išao je ruku pod ruku s nepoznatom ženom i više ljudi iz obezbeđenj­a, koji su nosili pancirne kišobrane i telima pravili živi zid oko njega, tako da se jedva i video.

Scena kao iz filma! Koliko je bio blizak ubijenom

Galetu, govori i to da je u povorci išao od- mah iza porodice ubijenog. Bio je među prvima iza sanduka, odmah posle Galetove supruge, majke i sestre Luke Bojovića - navodi izvor i dodaje da ga od tog trenutka više nikada nije video.

Holandski mediji su posle hapšenja naveli da je reč o muškarcu iz Srbije za koga se sumnja da je umešan u ubistvo srpskog kriminalca Gorana Tasića zvanog Gokče, u martu ove godine u Amsterdamu.

Kako smo saznali, posle hapšenja Votke i Puškića u njihovim stanovima u

Belgiji i Holandiji nađeno je i zaplenjeno četiri kilograma kokaina, kao i 1.700.000 evra.

Banović je široj javnosti postao poznat 2007. godine, kada je u Beogradu uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem. Oni su tada uhapšeni zbog sumnje da su pomagali u skrivanju članova zemunskog klana i više teških krivičnih dela u Srbiji i inostranst­vu. Godinu dana kasnije, Bojović je osuđen zbog nelegalnog posedovanj­a pištolja „džeriko“i falsifikov­anja ličnih dokumenata, a Banović za nelegalno posedovanj­e droge i dva pištolja, kao i za falsifikov­anje isprava, na godinu i po zatvora. Ubrzo posle toga osuđen je u grupi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bivši članom Državne bezbednost­i Republike Srpske, i dobio šest i po godina za šverc kokaina i heroina, a 2014, posle izlaska iz zatvora,

otišao je u Holandiju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia