Alo!

CRNOGORCI UPROPASTIL­I AMERIČKU AKCIJU?

-

U B aru za plenjen k okain, k oji, izg leda, Crnogorci nisu smeli da o tkriju! Amer ička agencija za b orbu protiv šverca narkotika (DEA) godinu dana vodila je o peraciju kontrolisa­ne isp oruke b lizu 40 kilogra ma k okaina u sist emu za hlađen je kontejnera, koji je kružio godinu dana po svetu, dok ga slučajno ne otkriše Crnogorci.

Sredinom juna, kontejner sa kokainom zaustavlje­n je u barskoj luci. Reč je o kontejneru u kojem se nalazilo 32 pakovanja kokaina od po jedan kilogram, u delu u kojem se nalaze kontejneri s bananama.

- K ontejner s a k okainom k oji je za ustavljen u l uci već nekoliko puta stizao je na t eritoriju Cr ne G ore, a o tkrivanjem dr oge carinici su na jverovatni­je neho tično p rovalili akciju DEA koja traje oko godinu dana. Carinski službenici su, analizom rizika, odredili za pregled dva kontejnera sa bananama koja su iz Ekvadora, preko Malte, pristigla u Luku Bar - navode crnogorske „Vijesti“.

Ističe se da je DEA sprovela operaciju kontrolisa­ne isporuke, kada se pušta pošiljka droge kako bi se videlo kome je namenjena i tako razotkrio čitav lanac krijumčare­nja, od pošiljaoca do dilera. Postoji sumnja da je neko otkucao još ranije celu operaciju DEA i da niko nije p okušao da p reuzme dr ogu, pa je o na tako lutala po svetu.

Kako p renose medi ji, k ontejner p ripada „Maersku“, na jvećoj k ompaniji na sv etu za kontejners­ki transport robe brodovima i k opnom. „Vijesti“navode da oko 50 kontejnera sa ba nanama s edmično do đe u o vu luku za tržište Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovin­e. N. G.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia