Alo!

SIMBOL USPEHA I NAPRETKA ZEMLJE

-

Siniša Mali, ministar finansija, koji je u vreme početka projekta „Beograd na vodi“bio gradonačel­nik srpske prestonice, sumirao je za „Alo!“utiske nakon otvaranja prvih kula i istakao da je za uspeh projekta najzaslužn­iji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je otkrio da se sjajno uklopio u Vladu Srbije, a dr Zoranu Radojičiću, nasledniku na čelu grada, poručio je da uvek može da računa na njegovu podršku.

- Sećam se kada je Muhamed Alabar, predsednik kompanija „Eagle Hills“, prvi put došao u Beograd, bio je to oktobar 2013, a ja sam mu bio domaćin. Video je gde bi trebalo da bude izgrađen „Beograd na vodi“i rekao da je ovo neverovata­n grad sa neverovatn­im potencijal­om i bogatstvom na dve reke - prisetio se Mali i zahvalio se Alabaru na tome što je verovao u ovaj projekat.

- U martu 2014. godine smo sa predsednik­om Vučićem pravili planove kako da pokrenemo ekonomiju Srbije i čitav projekat. Četiri godine kasnije smo ispuni- li obećanje koje smo dali, pokrenuli smo „Beograd na vodi“, našu građevinsk­u industriju i privredu. Srbija je danas potpuno drugačije mesto za život, a ono što je važno jeste da smo pokazali i sebi i drugima da umemo i možemo da Srbiju guramo napred. „Beograd na vodi“je simbol uspeha i napretka zemlje.

 Bilo je dosta kritika na račun ovog projekata, kako sada gledate na to?

- Ne mogu da se ne setim svih onih koji su nam se smejali i koji su nas omalovažav­ali u proteklom periodu, ali kada verujete u ono što radite, onda samo gurate napred. Sada, kada stojim ispred ove dve velelepne kule, znam da kritizerim­a više ništa nije smešno, a mi smo pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se bori za nju. Ovaj projekat je posledica te borbe i vere u bolje sutra.

 „Beograd na vodi“nastavlja da se gradi?

- Naravno. Da nije bilo Aleksandra Vučića, ovog projekta ne bi ni bilo i građani to treba da znaju. Sve ovo je ostvareno upravo z a hv a ljuju ć i njemu i njegovoj viziji i ogromnoj ener- giji. Velika mi je čast da sam imao priliku da budem u njegovom timu. Ovom prilikom mu se zahvaljuje­m na poverenju koje nam je ukazao da ostvarimo istorijski poduhvat i da budemo deo nove istorije Beograda i Srbije.

 Na čelu Beograda danas je dr Zoran Radojičić, kako komentariš­ete njegov rad, šta ste mu savetovali?

- Zoran je izuzetan čovek i izuzetan hirurg, sve što radi, radi iz ljubavi prema Beogradu i ljudima koji žive u njemu. Siguran sam da će svoj posao raditi kako treba. Ima svu moju podršku, jer ni grad ne može da napreduje bez Vlade, kao što ni Vlada ne može da napreduje bez grada. Svi mi gledamo da celoj Srbiji bude bolje.

D. Ramadani

 ??  ?? Siniša Mali sa sinovima ispred novootvore­ne kule
Siniša Mali sa sinovima ispred novootvore­ne kule
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia