Alo!

RUMUNI ZA ZAGREVANJE

TI VATERPOLIS POČINJUUČE­ŠĆE NAEPU BARSELONI

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin. radulovic@alo.rs

Utakmicom protiv selekcije Rumunije, vaterpolo selekcija S rbije za počeće ve čeras (20.30) učešće na Evropskom prvenstvu u Barseloni, na kojem b rani tit ulu šam piona. Reprezenta­cija istočnih komšija ne bi trebalo da predstavlj­a veli ki p roblem za ig rače selektora Dejana S avića, ve ć se današnji susret može smatrati samo jednim u nizu treninga.

- Imali smo o dlične treninge s a Š panijom. A tmosfera je u redu i v eoma je važno da su svi u eki pi zdravi. Naravno da smo favoriti protiv Rumunije i da o čekujem p obedu, a v ečerašnji duel bi pre svega trebalo da nam pokaže gde se trenutno nalazimo i št a u igr i tr eba da p opravimo - r ekao je uo či duela p rotiv R umunije s elektor Dejan Savić i nastavio:

- Naš cilj je o davno poznat, a t o je r ealizacija p rojekta za osvajanje zla tne medal je na Olimpijski­m igra ma u T okiju 2020. g odine. S ve do t ada su usputne stanice, ali t o ne znači da nećemo da ti sve od sebe da u Š paniji ponovo osvojimo šampionsku titulu.

Sličnog stave je i fenomenaln­i Dušan Mandić, koji je u veren u v ečerašnju p obedu, ali i svestan da se to podrazumev­a.

- Mi smo svesni šta se od nas očekuje, ali moramo d a p romenimo st av p o k ojem je s amo zl atna me dalja usp eh, a sv e dr ugo nije. N ismo mi s ami na sv etu, a na o vom EP nas o čekuje p ravi muški p ut, na k oji smo i na vikli. Počinjemo danas o d Rumunije, koja je objektivno sla bija o d nas, tako da ovo takmičenje za nas zapravo startuje od četvr tfinala, gde nas očekuje Mađarska ili I talija - kaže Mandić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia