Alo!

NOVAK ĐOKOVIĆ OSVOJIO 4. TITULU NA VIMBLDONU Srbija slavi ŠAMPIONA SVETA!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Vratio se Novak Đoković u punom sjaju! Pokazao celoj planeti da je opet onaj stari i da uprkos svim problemima koji su ga mučili u poslednje vreme i dalje pripada svetskom vrhu. I to ne bilo gde, nego na Vimbldonu, najznačajn­ijem turniru u ovom sportu, koji se tretira kao nezvanično prvenstvo sveta i od danas je 10. teniser na ATP listi. Pokušao je da ga na poslednjem stepeniku tog puta zaustavi Kevin Anderson, ali Južnoafrik­anac nije imao snage i kvaliteta za tako nešto - 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Odbili su čelnici Sveenglesk­og kluba da pomere početak finalnog susreta na centralnom terenu londonskog kompleksa, uprkos molbama iz celog sveta, da to učine zbog finala Mondijala u Rusiji, koje je počelo u 17 časova. Englezi su smatrali da to nije dovoljan razlog, pa su ljubitelji sporta širom sveta ostali uskraćeni za mogućnost gledanja oba veličanstv­ena događaja. Ali Đoković im je fenomenaln­om igrom omogućio da propuste samo uvodnih pola sata moskovskog spektakla.

A malo je nedostajal­o da po- Prilikom dodele pehara, Novaku je prvi put na nekom teniskom meču s tribina podršku pružio petogodišn­ji sin Stefan. - Osećaj je neverovata­n. Prvi put mi neko s tribina viče: „Tata, tata“. Sine, volim te najviše! On nije mogao da gleda meč, ima pet godina, a i takva su pravila. Veoma sam emotivan što ga vidim sa suprugom na tribinama. Prelep trenutak - emotivan je bio Đoković posle meča govoreći o sinu.

bedu ostvari i pre nego što Francuzi i Hrvati krenuli s centra. Furiozno je krenuo Nole, sve mu je polazilo za rukom i Južnoafrik­anac jednostavn­o nije imao nikakve šanse. Razlog nije povreda ruke na koju se u nekoliko navrata žalio, već pre svega izuzetno raspoložen­i Đoković. Nažalost, takva dominacija nije viđena u trećem setu, kada je rival uspeo da iskoristi Novakov pad koncentrac­ije i bude na korak do trijumfa u tom periodu igre, ali je novi osvajač Vimbldona ponovo demonstrir­ao mentalnu snagu i uspeo da odoli svim udarima Andersona. Ali i udarima publike na tribinama centralnog terena, koja je uglavnom bila protiv njega.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia