Alo!

FRANCUSKA OSVOJILA SVETSKO PRVENSTVO I OBRADOVALA SRBIJU - 4:2 GRIZMAN I MBAPE ZVEKNULI HRVATE!

Napadači „trikolora“najzaslužn­iji za trijumf u finalu, kojem su doprineli i Pogba i Mandžukić autogolom

- Piše: ŽELJKO VUJIČIĆ ime.prezime@alo.rs

Mandžukiću, alal ti vera! Grizmane, Srbine! Mbape, Srbine! Pogba, Srbine! Nizali su se usklici širom Srbije kako se punila mreža Hrvatske u finalu Svetskog prvenstva 2018. do konačne pobede Francuza - 4:2 (2:1).

Sjajni Antoan Grizman (učestvovao je u 11 golova u nokaut-fazi SP ili EP, što nisu učinili ni Platini, ni Zidan), superklina­c Kilijan Mbape (treći najmlađi igrač u istoriji finala SP i drugi najmlađi strelac, posle legende Pelea) i „đavo“Pol Pogba (prvi igrač Mančester junajteda strelac u finalima) nisu dozvolili da nam Hrvati natovare „bolest“koju nikad ne bismo mogli da prebolimo - komšije svetskih prvaka.

Ogroman deo Srbije koji je juče navijao za „trikolore“, zahvalan je i Mariju Mandžukiću. Uradio je napadač „šahovničar­a“ono što, na centaršut Grizmana, niko drugi u 18. minutu nije mogao - matirao je nemoćnog Subašića.

Bio je to, ispostavil­o se u nastavku sadržajnog dvoboja na moskovskom „Lužnjikiju“, uvod u poraz selekcije Zlatka Dalića. Zapravo, znalo se i pre prvog zvižduka Nestora Pitane da će takav epilog biti, jer kad god su Pogba i Kante počeli meč - Francuska nije izgubila.

Izjednačen­je Perišića u 28. minutu, na sreću, nije poremetilo „trikolore“. Upravo on im je vratio vođstvo. Igranje rukom na centaršut Grizmana iz kornera morao je da bude penal. I jeste, doduše, tek pošto je Argentinac koristio VAR. Grizman nije propustio da zatrese mrežu s 11 metara.

„Šahovničar­i“su i u drugi deo finala krenuli angažovani­je, međutim, brojale su se matovi Subašiću. Pogbina bomba u 59, pa Mbapeov hitac šest minuta kasnije i prvak sveta je bio poznat. Ni pokušaj driblinga Ljorisa i pogodak Mandžukića nije promenio novog, do 2022. godine vlasnika „Zlatnog globusa“.

Hrvati, e, sad možete doma - kao drugi na svetu. A nama ostaje da volimo Francusku kao što je ona nekad volela nas.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia