Alo!

Vučić: Povećanje plata medicinari­ma za tri meseca

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajno povećanje plata za tri do tri i po meseca za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedeni­h reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji, koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljan­ju kamena temeljca za Hotel „Merkur palas“, novi objekat specijalne bolnice „Merkur“, rekao da je i toj bolnici video mnogo lekara i medicinski­h sestara koji rade svoj težak posao, ali i da je posebno fasciniran poslom koji obavljaju medicinske sestre. Zato im je poručio da mogu uskoro, za tri do tri i po meseca, da očekuju značajno povećanje plata. Kako je rekao, sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćiv­anja dovoljnih plata za one koji obavljaju najteže poslove u budućnosti ispravi.

- Neki su se smejali na početku reformi, ali uspeh i rezultati tih reformi vide se i u Vrnjačkoj Banji. Nastavkom rada i reformi medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenij­e zemlje poput Nemačke, već će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji, a i plate neće biti pet-šest puta niže nego tamo, već će se ta razlika smanjivati - najavio je Vučić i osvrnuo se i na nacionalni bazen, koji se nalazi u Vrnjačkoj Banji, napominjuć­i da nadležni sada traže još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo naši plivači, vaterpolis­ti, već i sportisti iz mnogih zemalja u svetu dolazili u Banju da treniraju.

- Promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećuju meštani, ali zato najviše vide oni koji u nju dolaze. I sam se iznenadim koliko se Banja menja, napreduje, koliko je novih fasada. Tu su i fontana, amfiteatar, promenada... Vi ste zaslužili sve ove promene! Zaslužili ste jer ste verovali u promene. Danas ćete svi osećati boljitak. Neću da deci koju sam danas ljubio ovde ostavimo gubitak, hoću da im ostavimo sigurnu kasu - kazao je Vučić i istakao da želi da reši probleme građana Srbije koji postoje stotinu godina, a ne da se bogati u predsednič­kom mandatu.

 ??  ?? Predsednik u Vrnjačkoj Banji obradovao zaposlene u zdravstvu
Predsednik u Vrnjačkoj Banji obradovao zaposlene u zdravstvu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia