Alo!

Naš je Kiki svetska zvezda!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Kilijanov otac je Kamerunac, a majka Alžirka

Kada bi mogao da se izmeri, ponos žitelja Bondija visoko bi nadmašio Ajfelov toranj, od njih udaljen desetak kilometara. I nastavio bi nesaglediv­o da se penje, sve do zvezda. Baš tamo gde je njihov Kiki. Bondi, to verovatno samo za Parižane poznato mesto, ovih dana je centar sveta. Oči planete uperene su upravo u taj deo francuskog glavnog grada, iz departmana Sena Sen Deni uperene da vide gde je ponikao momak kakvog fudbal nije imao od legendarno­g Pelea.

Kilijan Mbape je, dabome, taj 19-godišnjak koji je opčinio planetu tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, odakle se vratio, uz titulu osvojenu zajedno sa ostalim Asteriksov­im sunarodnic­ima, samo sa zvanjem najboljeg mladog igrača. A nema sumnje da je zaslužio više, najviše – „Zlatnu loptu“.

Za njegove sugrađane iz Bondija, za svakog od skoro 55.000 njih, on je ipak zlato. - Naš Kiki je dokazao da je u životu sve moguće. On je dokaz da i momak iz predgrađa može da postane zvezda. Za nas mlade, on je ogroman izvor inspiracij­e. Naš Kiki rekao je Mbapeov drug iz detinjstva.

U Bondiju su, kažu, znali da će vihorni Kiki postati profesiona­lni fudbaler, ali da će se tako brzo vinuti među zvezde, nisu mogli ni da sanjaju. - Da će postati svetski šampion sa samo 19 godina... To se zaista dogodilo veoma brzo. Hvala ti, Kiki, ponosni smo na tebe - dodao je drugi stanovnik pariskog predgrađa.

Eh, kad bi ponos mogao da se izmeri...

 ??  ?? Jelisejska
polja: Svečani doček svetskih prvaka Žitelji Bondija govore u superlativ­u o mlađanom sugrađanin­u i uživaju u njegovoj zasluženoj slavi
Jelisejska polja: Svečani doček svetskih prvaka Žitelji Bondija govore u superlativ­u o mlađanom sugrađanin­u i uživaju u njegovoj zasluženoj slavi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia