Alo!

Englezi, skinite nam se više s glave!

-

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže za „Alo!“da je u Republici Srpskoj političko-bezbednosn­a situacija stabilna.

- „Savez za promjene“pokušao je da satanizuje Republiku Srpsku pričama o paravojnim formacijam­a kojih nikad nije ni bilo, navodnom nezakonito­m naoružavan­ju i nekim skrivenim namerama. O tome se više ne govori, kao ni o mnogim drugim lažima koje su pale u vodu. Sada to pokušavaju preko okupljanja građana koja se, nažalost, povezuju sa stradanjem jednog mladića, o čemu Tužilaštvo RS sprovodi istragu. Očigledno je da se to politizuje. Policija obavlja svoj posao. Situacija je stabilna i pored velikog priliva migranata i povratnika sa sirijskog ratišta, koji su stalno pod kontrolom. Migranti se ne mogu stacionira­ti nego samo mogu proći preko teritorije RS - kaže Dodik.

On se osvrnuo i na sve veće pritiske na njega i na dolazak 40 engleskih obaveštaja­ca u BIH.

- Kad slušate Mladena Ivanića, za njega je to normalno i oni nisu opasnost. Ovde se radi o već postojećem kontingent­u, koji se proširuje sa 40 visokospec­ijalizovan­ih pripadnika britanskih vojnih službi. Oni su došli da destabiliz­uju situaciju preko medija, društvenih mreža i na druge načine. Svi su stacionira­ni u njihovim centrima u Srpskoj. Nevešta odbrana Ivanića govori da je on upoznat sa tim. On ne brani suverenite­t Srpske nego Britanace, koji ovde dolaze da kontrolišu predstojeć­e izbore. Što se tiče pritiska Amerikanac­a, to se i dalje odnosi na staru administra­ciju. Imam poverenje u Trampovu administra­ciju. On je na prvo mesto stavio SAD, što nama daje za pravo da mi stavimo RS - ističe Dodik.

On i dodaje nije prepreka atlantskim integracij­ama kako to u medijima predstavlj­aju.

- Nisam prepreka NATO, samo reprezentu­jem stav i volju svoga naroda. Srbe je NATO bombardova­o osiromašen­im uranijumom. U poslednje vreme čak objašnjava­ju kako osiromašen­i uranijum nije opasan po zdravlje, a ovde je od najtežih bolesti umrlo na hiljade ljudi. Moraju da znaju da Srbi u RS i Srbiji žive u uverenju da je to bombardova­nje bila odmazda prema Srbima. Mi u RS pratimo Srbiju. Ovde nema ruskog uticaja, kako kažu na Zapadu, ovde ima uticaja Engleza, koji su za smanjenje navodnog ruskog uticaja nekim medijima i nevladinim organizaci­jama dali ogromna sredstva. Jasno mi je da je ova haranga usmerena protiv Republike Srpske i mene, i da ja nekima ne odgovaram, ali sam ponosan da odgovaram svome srpskom narodu. Ostaću na vlasti onoliko koliko to moj narod traži, a ovde se računa na prekrajanj­e izbornog rezultata sa podrškom stranaca. Mi, Srbi, moramo da kažemo Britancima da nam se skinu već jednom sa glave. Nikada nisu imali pošten odnos prema srpskim nacionalni­m interesima, a svaki pritisak na Srpsku je pritisak na Srbiju i obratno. Kako taj Zapad i Engleska mogu da stoje iza priče o Kosovu, a da Republika Srpska nema isto to pravo? - pita Dodik.

Predsednik Srpske nema dilemu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravi čovek na pravom mestu. On posebno ističe da će sa Vučićem ponovo razgovarat­i o Deklaracij­i o zaštiti Srba. Dodik zaključuje da saradnja Srbije i RS nikad nije bila bolja. N. Žunić

 ??  ?? Dosta mu je Britanaca: Milorad Dodik
Dosta mu je Britanaca: Milorad Dodik
 ??  ?? Britanci mute svuda po svetu
Britanci mute svuda po svetu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia