Alo!

ZGAZIO JE PIJANAC UOČI UDAJE!

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Meštani malog banatskog mesta Srpska Crnja ne zaboravlja­ju sugrađanku Jovanu Lekin (25) Joju, koja je 2015. stradala u stravičnoj nesreći u tom mestu kada je na nju i njenog momka naleteo pijani vozač brzinom od 120 kilometara na sat. U znak sećanja na ovu mladu devojku, Fondacija „Jovana Lekin“u Srpskoj Crnji četvrti put zaredom organizuje Memorijaln­u trku „Ostavi trag za Joju“.

- Bol nikada ne prolazi. Teško živimo sa tim da naše Jovane više nema -ovim rečima, kroz plač, počinje svoju ispovest za „Alo!“majka Slobodanka, koja je sa suprugom Slobodanom posle gubitka ćerke osnovala Fondaciju „Jovana Lekin“.

- Trci se radujemo, a kako se približava, teško mi je da sve gledam. Jedva preživim taj dan u godini, koji je i lep i tužan istovremen­o. Iz tog razloga, htela sam da prekinem organizova­nje Memorijaln­e trke „Ostavi trag za Joju“, ali mi muž nije dozvolio. Sve je veoma emotivno, jer se tog dana okupe Jovanini prijatelji, kolege, rođaci, iz svih krajeva Srbije. Mnogo ljudi se odazove da trči za našu Joju. Plačemo, ispričamo se, a sa nekima sam stalno u kontaktu otkad nema moje ćerke. Volim da vidim ko se od njih udao, oženio, dobio prinovu...ta veza sa Jovaninim prijatelji­ma mi je potrebna jer me održava u životu - priča majka Slobodanka, kojoj suze klize niz obraze dok se priseća tog kobnog januara pre tri i po godine, kada joj je srce prepuklo. Jovana Lekin završavala je studije pedagogije u Novom Sadu, ostao joj je samo diplomski rad.

Sa dečkom Miloradom Šuputom (34) planirala je svadbu. Bavila se sportom, trčala maratone, volela je atletiku, pisala pesme, bila je svestrana mlada devojka puna života i energije. Njena životna trka prekinuta je kobnog 16. januara 2015. godine, kada je prehlađena i pod temperatur­om otišla u šetnju sa momkom u tom pogranično­m mestu sa Rumunijom.

Obe smo primale injekcije zbog jake prehlade. Bio je petak, a negde oko 9.30 uveče rekla mi je da ide malo da prošeta. Rekla sam joj da ne ide jer je prehlađena, ali njoj ništa nije smetalo. Rekla mi je: „Dugo sam unutra, prijaće mi da malo izađem iz kuće.“Autom je otišla do momka i krenuli su u šetnju ulicom Đure Jakšića. Posle toga se nije vratila - priseća se majka tog kobnog dana.

Nesreća se dogodila oko 22 sata, kad je vozač Tomislav Petrović (48), takođe iz Srpske Crnje, mrtav pijan, vozeći brzinom od 120 kilometara na sat izgubio kontrolu nad vozilom „micubiši“i udario u Jovanu i Milorada dok su šetali ivicom puta. Jojino telo je nađeno 20 metara od mesta nesreće, na travi pokraj puta, dok je njenog momka auto nosio čak 100 metara na haubi! Mladić je zadobio teške povrede, ali je preživeo tragediju u kojoj je izgubio svoju ljubav i nesuđenu suprugu.

 ??  ?? Planirali
svadbu: Jovana sa Miloradom
Planirali svadbu: Jovana sa Miloradom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia