Alo!

POSKUPEO PARKING

-

Beograd će krajem jula biti domaćin jubilarne 10. smotre Saveza izviđača Srbije, koja će biti održana na Adi Ciganliji.

Hiljadu mališana iz Srbije i inostranst­va kampovaće od 27. jula na posebno pripremlje­nom prostoru na levoj obali Savskog jezera. - Očekujemo oko 600 učesnika iz naše zemlje i 400 iz inostranst­va. Dolaze nam gosti iz Omana, Južne Koreje, Izraela, Grčke, Francuske, Velike Britanije, Nemačke... ali i iz regiona, Republike Srpske, Hrvatske, Bosne - kaže za „Alo!“Dejan Pantić, predsednik Saveza izviđača Beograda.

Prema njegovim rečima, tokom smotre biće organizova­ne razne radionice, škole veslanja, plivanja, dizanja kampa, vezivanja čvorova, slanja poruka pomoću signalnih zastava i lampi...

- Planirane su i izviđačke akcije snalaženja u prirodi, a u program će biti uključeni i profesiona­lni penjači, pripadnici Žandarmeri­je, konjičke brigade, članovi SVIBOR-A - navodi Pantić.

Koliko je ovaj događaj važan za državu i Grad Beograd, pokazuje i to što su sve službe komunalnog sistema angažovane u njegovoj pripremi.

- Tokom jučerašnje­g dana započeli smo aktivnosti u vezi sa uređenjem prostora na kojem će deca kampovati. Radimo na postavci svih potrebnih sadržaja, kao i sekundarne vodovodne, kanalizaci­one i strujne mreže. Cilj je da se deci obezbede uslovi za bezbedan boravak u prirodi, zbog čega će čitav prostor biti i ograđen - kaže za „Alo!“Darko Glavaš, v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima.

Prema njegovim rečima, Sekretarij­at za javni prevoz i GSP „Beograd“pomoći će Savezu izviđača Srbije i Beograda u organizaci­ji više izleta u prestonici.

- Želimo da im ponudimo što više sadržaja, da upoznaju Beograd i realizuju niz aktivnosti. Deca će imati priliku da borave u autentično­j prirodi, u šatorskom smeštaju, koji će podići u skladu s tradicijam­a izviđačkog pokreta - zaključuje Glavaš.

S. Kranjčević

Parkiranje u garažama i parkirališ­tima širom prestonice je poskupelo, saopštilo je JKP „Parking servis“. Za svaki započeti sat vozači moraju da izdvoje od 10 do 30 dinara više nego ranije. U garažama „Masarikova“, „Pionirski park“i „Zeleni venac“umesto 90 dinara plaćate 100 dinara za svaki sat, dok je najveće poskupljen­je zabeleženo u garažama „Obilićev venac“, „Donji grad“i „Kapetanija“, gde je cena 120 dinara po satu.

Po novom cenovniku, 100 dinara košta sat parkiranja na Kalemegdan­u, Slaviji 1 i 2, u Viškoj, Kameničkoj, kod Vuka 80, a kod Centra Sava 70 dinara. Cena je ostala ista na Adi Ciganliji, gde celodnevni parking i dalje košta 150 dinara. Cena parkiranje u zoniranim delovima grada nije promenjena. Sat u crvenoj zoni je 56 dinara (plaćanje putem SMS-A), u žutoj 48, zelenoj 41, a na op

štim parkirališ­tima 31 dinar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia