Alo!

Rekordi koji su pali..

-

 Kristijano Ronaldo je ušao u istoriju kao igrač koji se upisao u listu strelaca na četiri mondijala.

 Najstriji igrač koji je postigao het-trik postao je Kristijano Ronaldo. U momentu kada je postigao hettrik na meču sa Španijom imao je 33 godine i 130 dana.

 Danijel Subašić je izbušen u finalu, ali mu ostaje uteha da se izjednačio sa Šumaherom i Goikočeom kao rekorederi­ma mondijala sa po četiri odbranjena penala tokom SP.

 Island ima 337.669 stanovnika i po tome je država sa najmanjim brojem žitelja od svih učesnika u istoriji SP. Pre Islanda, rekorder je bio Trinidad i Tobago.

 Tokom SP postignuto je 12 autogolova i po tome će turnir u Rusiji ostati zapisan u istoriji fudbala.

 Arbitar iz Uzbekistan­a Ravšan Irmatov u Rusiji je stigao do deset mečeva na kojima je bio sudija na SP.

 Panamac Filipe Baloj je najstariji igrač u istoriji Mondijala koji je postigao gol na prvom meču na svetskim prvenstvim­a. Kada je zatresao mrežu Engleske imao je 37 godina i 120 dana.

 Mario Mandžukić je ušao u istoriju kada je postigao autogol u finalu. Nikada se ranije nije dogodilo da u finalu neko zatrese sopstvenu mrežu.

 Oskar Tabarez je vodio Urugvaj na četiri šampionata sveta. i po tome se izjednačio sa Volterom Vinterboto­mom i Helmutom Šenom.

 Golman Egipta Esam el Hadari imao je 45 godina i 161 dan kada je postao najstariji fudbaler koji je ikada igrao na SP.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia