Alo!

I Hrvati se stide ustaše na dočeku!

-

I mnogi Hrvati osudili su učešće ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona na dočeku vicešampio­na sveta.

Tomislav Klauški, novinar „24 sata“u svojoj kolumni jasno i glasno je obrazložio „zbog čega Tompson nije smeo da bude u društvu fudbalera“koji su očarali planetu.

„Fudbalska reprezenta­cija napravila je neverovatn­u promociju Hrvatske u svetu i stvorila temelje za novo zajedništv­o u zemlji. A onda je Tompson sve to pokvario. Kao stari simbol podela, kontroverz­i, kritika...“, navodi autor komentara.

„Šestočasov­no putovanje do centra Zagreba trebalo je da simbolizuj­e sve ono dobro oko reprezenta­cije: nacionalni ponos, novo domoljublj­e, zajedništv­o, pozitivnu priču, lepu reklamu u svetu. A onda je u autobus ušao

Marko Perković Tompson. Osoba kojoj se zabranjuju nastupi izvan Hrvatske, osoba koja navodno nije smela da nastupi čak ni na dočeku reprezenta­cije, osoba koja pripada ultranacio­nalističko­j desnici, koja izaziva kontroverz­e i podele, te simbolizuj­e sve što Hrvatska ne želi da bude. Nasuprot svemu onome što su fudbaleri promovisal­i u Rusiji. Prvo je igračima šou ukrala Kolinda Grabar Kitarović, a sad je pokušao da ga ukrade Tompson. Reč je o pevaču koji je sebe promovisao u simbol filofašist­ičke desnice, u simbol sukoba i podela. Počelo je gnušanje, počele su kritike, počele su svađe. Ostao je gorak okus. Svetski mediji dobili su ponovno priliku da pišu o maloj ksenofobič­noj državici koja zove ultranacio­nalistu na doček fudbalera i koja dozvoljava da se na najvećem uspehu hrvatskog sporta u svetu pojavi pevač koji sramoti Hrvatsku u zapadnoj Evropi“, stoji u komentaru.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia