Alo!

BRNABIĆEVA: Đilasov savez nije za Srbiju!

-

Šta bi bilo kad bi bilo! Opoziciona­ri dele nepostojeć­e mandate, a poslanik DS-A Goran Ješić zbija šale na njihov račun. Premijerka Ana Brnabić poručila da to nije Savez za Srbiju, već savez za sebe.

Predstavni­ci budućeg Saveza za Srbiju sastaće se danas da razgovaraj­u o raspodeli mandata u Skupštini Srbije, koje još nisu osvojili na republički­m izborima, koji još nisu ni raspisani.

Iako je savez Dragana Đilasa na klimavim nogama, opoziciona­ri u raspodeli mandata ne vide ništa sporno, a poslaniku demokrata Goranu Ješiću je ovo poslužilo kao odlična inspiracij­a da ih po ko zna koji put zafrkava. Inspirisan pisanjem pojedinih medija da su Dragan Đilas i Vuk Jeremić sklopili su pakt sa Boškom Obradoviće­m, liderom Dveri, a da se njima priključio i Borko Stefanović Ješić, predsednik Levice Srbije, odlučio da im bude kum, te da nadene ime budućem savezu.

- BĐB! Boškić-điki-borkić - napisao je poslanik DS-A uz nekoliko smajlija. Prethodno je, reagujući na vest da će Dveri i DSS biti u ovom savezu, Ješić napisao: „Tomspona još čekamo!”.

Ipak, kada je reč o imenu budućeg opoziciono­g saveza, čini se da je Ana Brnabić, predsednic­a Vlade Srbije, pogodila pravo u metu, poručivši da to nije Savez za Srbiju, već savez za sebe.

Naime, premijerka je juče izjavila da je očigledno da će Savez za Srbiju okupljati sve one koji ne znaju za šta su, već samo znaju protiv koga su i da tu niko nije za Srbiju već da je to savez za sebe.

- Prvo, jedino što je očigledno je da će taj savez okupljati sve one koji ne znaju za šta su, već samo znaju protiv koga su. To je jedan od retkih njihovih zajednički­h imenitelja - ocenila je predsednic­a Vlade. Kako je rekla, neki u tom savezu su za saradnju sa Istokom,

mali broj njih je deklarativ­no za saradnju sa Zapadom, dok istovremen­o promovišu i na rečima i na delu sve vrednosti suprotne evropskim.

- Ima u toj grupi i onih koji su bili za NATO. Tu jedino niko nije za Srbiju. Zato ne bih ja to nazvala Savezom za Srbiju, pre bih nazvala savezom za sebe - naglasila je Brnabićeva. To pokazuje i činjenica da je prvo što su se dogovorili, kako kaže, kao i svaki put do sada, kako da podele mandate. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia