Alo!

Suljo zvao Pacolija u zvaničnu posetu!

-

Na ime Bedžeta Pacolija, šef diplomatij­e samoprogla­šenog Kosova, upućen je poziv da sledećeg vikenda dođe u Novi Pazar, ali i u nekoliko drugih opština u Raškoj.

Ovo je još jedna u nizu provokacij­a Sulejmana Ugljanina, predsednik­a BNV-A, koji je pre mesec dana u razgovoru sa šefom Misije OEBS-A u Srbiji rekao da se Srbija odnosi neprijatel­jski prema Bošnjacima. Iza svega ovoga krije se obećanje koje je Hašim Tači dao Ugljaninu da će u nekom budućem prekrajanj­u granica on vladati Sandžakom, i to kao kosovskom pokrajinom, o čemu je „Alo!” pisao.

Naime, u pozivu koji je objavio kosovski portal „Kljan Kosova” Bošnjačko nacionalno veće je Pacolija pozvalo u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova takozvane Republike Kosovo. Pacoli bi trebalo da učestvuje na svečanoj sednici Nacionalno­g veća Bošnjaka i na debati „Proces uspostavlj­anja regionalne stabilnost­i i saradnje na Balkanu“. Drugog dana dnevnog reda, kako se navodi u pozivnici, predviđa se poseta drugim opštinama Raške i Pešterske visoravni.

- Prihvatanj­em ovog poziva i vašim dolaskom učinićete veliku čast Bošnjačkom nacionalno­m veću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka - navodi se u pozivu koji je potpisao Mirza Hajdinović, sekretar Saveta. Pacoli je u odgovoru za „Kljan Kosova“rekao da će ići u Novi Pazar, ukoliko mu srpske vlasti daju dozvolu.

Da situacija bude apsurdnija, dok Ugljanin, koji je u dva mandata bio i ministar u Vladi Srbije, pokušava da uspostavi bliske odnose sa predstavni­cima lažne države

Kosovo, on ne propušta

priliku da pljuje po Srbiji. Tako je pre samo mesec dana u razgovoru sa Andreom Oriciom, šefom Misije OEBS-A u Srbiji, rekao da se država odnosi neprijatel­jski prema Bošnjacima u Sandžaku i zatražio konkretnu pomoć tom veću i bošnjačkom narodu. Ugljanin se Oriciju, koji je posetio BNV u okviru svojih redovnih aktivnosti, požalio i da su ključni problemi Bošnjaka u Sandžaku njihov status, nepoštovan­je vladavine prava i loša ekonomska situacija.

„Alo!” je pisao da se iza priče o tome da bi „Kosovu u slučaju podele trebalo da pripadnu Sandžak i jug Srbije“, stoji sporazum Ugljanina i Tačija.

- Tači je obećao svom prijatelju Ugljaninu da bi u nekom budućem prekrajanj­u granica on trebalo da vlada Sandžakom, i to kao kosovskom pokrajinom naveo je izvor „Alo!“.

J. Marković

 ??  ?? Tači mu obećao da će
vladati Sandžakom: Sulejman Ugljanin
Tači mu obećao da će vladati Sandžakom: Sulejman Ugljanin
 ??  ?? Šef diplomatij­e samoprogla­šene republike Kosovo: Pacoli
Šef diplomatij­e samoprogla­šene republike Kosovo: Pacoli
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia