Alo!

Oteli mu 2.000 dinara, pa ga šutirali!

- Piše: S. I. redakcija@alo.rs

Nišlija Dragi Stojanović (60), komunalni inspektor gradske opštine Crveni krst u Nišu, zverski je pretučen u Niškoj tvrđavi dok je bio na radnom zadatku!

Prema njegovom kazivanju, napala su ga četiri nepoznata Roma.

- Bilo je to usred bela dana, oko 13.30, kada sam u Niškoj tvrđavi ispitivao mogućnost priključka struje zbog jedne manifestac­ije. Kod zadnjeg izlaza, ka auto- pijaci, neposredno kraj mostića, video sam da me sustižu četiri Roma. Prvo me je jedan pitao: „Je li, prijatelju, da nisi video neko dete na biciklu? Tražimo ga celo jutro“, a drugi je dobacio: „Koliko je sati?“. Kada sam im odgovorio da nemam sat, rekao je: „Kako to sa mnom razgovaraš?“- kaže Dragi Stojanović i dodaje da su ga posle toga sva četvorica napala.

- Usledio je jak karate udarac u obraz, koji me je srušio na zemlju. Prvo su mi pretresli džepove i izvadili 2.000 dinara, a onda počeli besomučno da me šutiraju po celom telu. Previjao sam se od bolova dok su me udarali i psovali što nemam više para i što su u torbi imam samo dokumenta. Rukama sam štitio glavu, ali su udarci pljuštali po grudima i leđima - jada se inspektor Stojanović.

Prebijanje je, kako kaže, trajalo oko 15 minuta. Kada je mislio da je agonija prestala, jer su se siledžije udaljavale, izvadio je mobilni telefon da pozove policiju, ali se jedan od njih vratio! Ponovo je počeo da ga šutira i psuje, oteo mu je telefon i razbio ga o zid.

Srećan što je izvukao živu glavu, inspektor se odvukao do najbliže ambulante, gde mu je ukazana pomoć. Reč je o srčanom bolesniku sa dva ugrađena stenta, a boluje i od najteže reumatske bolesti, Beherovog oboljenja. Posle pregleda je upućen na bolovanje dok ne prezdravi.

Slučaj napada je prijavljen niškoj policiji i kabinetu ministra policije. Prema saznanjima iz istrage, sumnja se da je reč o kvartetu napadača koji je lane pretukao policajca u ulici Ivana Milutinovi­ća, ali zvanične potvrde još nema.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia