Alo!

Novak je želeo da digne ruke!

Posle kraha na turniru u Majamiju rekao je timu da vide šta će sa sponzorski­m ugovorima, pošto je želeo da se penzioniše

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Posle kraha na turniru u Majamiju marta ove godine, Novak Đoković je rekao svom timu da počnu pregovore sa sponzorima kako bi izašao iz ugovora i ostavio tenis!

Ovu šokantnu tvrdnju izneo je Filipo Volandri, nekadašnji italijansk­i teniser, u analizi koju je napravio za „Skaj sports“.

- Novak je osvajanjem titule u Londonu ostvario san. Posebno kada znamo da je u Majamiju razgovarao sa svojim timom i rekao im da vide sa sponzorima zbog toga što nije bio siguran da li će nastaviti da igra ili ne. On je zaista razmišljao o tome da prestane da igra tenis.

Volandri je potom i objasnio šta se to promenilo u Novakovom svetu od marta do trijumfa na Vimbldonu.

- Tokom prethodne godine Novak je bio previše pasivan. Tačno je da je promenio prioritete, a sada mi deluje da mu je tenis ponovo broj jedan. To što ima veliku podršku supruge Jelene, to što je ona u boksu posle dugo vremena, sigurno mu je pomoglo - objasnio je Volandri.

Italijan je otkrio i kada je tokom turnira u Londonu shvatio da Novak može da osvojio grend slem.

- Baš sam pričao sa Fabiom Fonjinijem pre nekoliko dana. Znali smo da ako pobedi u dva važna meča, može da potpuno vrati samopouzda­nje. Nisam se nadao da će osvojiti Vimbldon, ali kada je pobedio Kajla Edmunda u trećem kolu, shvatio sam da gledam unapređeno­g Đokovića - objasnio je Volandri.

Šta god da se desilo u martu, sada je sigurno da je Novak Đoković ponovo na pravom putu. Svet tenisa je ponovo njegov.

 ??  ?? Preokret za pet meseci: Novak Đoković
Oni su Novaku vratili snagu: Supruga Jelena i sin
Stefan
Preokret za pet meseci: Novak Đoković Oni su Novaku vratili snagu: Supruga Jelena i sin Stefan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia