Alo!

HRVATI SLAVE SRPSKOG DOKTORA!

- Vladimir.zogovic@alo.rs

Luka Modrić, najbolji fudbaler Mondijala u Rusiji, i Šime Vrsaljko, fenomenaln­i defanzivac „vatrenih“, ne bi danas slavili titulu vicešampio­na sveta da nije bilo srpskog lekara koji im je spasao karijeru!

Malo je poznato da su obojica u očajanju, suočeni s teškim povredama, još pre takmičenja u Rusiji posetili ortopeda Milisava Nikolića, koji živi i radi u Cirihu. Sve propuste koje su pravili njihovi klupski lekari uspeo je da ispravi specifični­m metodama lečenja.

 Kakvu je povredu imao Luka Modrić i kako ste ispeli da ga izlečite?

- Luka je na treningu zadobio snažan udarac u rebra što je prouzrokov­alo iskrivljen­je kičme - skolioze, a lekari madridskog Reala su pregledom snimka magnetne rezonance zaključili da je došlo do napuknuća pršljena i da treba da ide na operaciju. Kada sam pogledao snimak, nigde nisam video napuknuće pršljena i zamoljen sam da ga pregledam. Luka je zbog skolioze trpeo jak bol u rebrima i posle moje terapije od oko jednog sata problem je bio potpuno rešen.

 Šta bi se desilo da Luka nije došao kod vas na terapiju? - Bio bi operisan i teško je tačno proceniti šta bi se desilo, da li bi danas bio invalid i prekinuo karijeru ili bi igrao u nekoj drugorazre­dnoj ligi kao Ibrahimovi­ć. Ali sigurno ne bi učestvovao na Mondijalu, baš kao ni Zlatan.

 S kakvom je nevoljom kod vas došao Šime Vrsaljko?

- Šime je godinu dana pogrešno lečen i jedva je hodao. Obišao je najpoznati­je lekare i oni su mu lečili pokosnicu kolena, a u pitanju je bio problem sa pripojem kvadriceps­a. Kada je došao kod mene brzo sam otkrio problem i posle jedne terapije Šime je bio potpuno zdrav.

 Nemojte da zamerite, ali zvuči malo nerealno, kao naučna fantastika, da vi sa samo jednim tretmanom rešavate probleme koje najbolji svetski ortopedi ne mogu da reše mesecima?

- Kada sam ušao u velike klubove i video šta se radi, veoma sam se razočarao. Ne radi se ovde o mom „velikom znanju“, nego o velikom neznanju koje prevladava kod onih koji brinu o zdravlju profesiona­lnih sportista. Modrića i Vrsaljka sam oporavio samo jednim tretmanom, ali kod mnogih drugih sportista terapija traje i do nekoliko sedmica.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia