Alo!

Braćo Albanci, ZAJEDNO SMO UBIJALI SRBE!

- Piše: VELJKO NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

„Hrvati i Albanci su doslovno braća po oružju, nikada vam to nećemo zaboraviti“, poručila Kolinda u Tirani

Hrvatska predsednic­a Kolinda Grabar Kitarović mora da bude u centru pažnje. Nakon performans­a u Moskvi, sada je u albanskom parlamentu prilikom posete Tirani izjavila da su „Albanci doslovno braća Hrvata po oružju“.

- Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno. Bili smo doslovno braća po oružju, pre nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku u Domovinsko­m ratu i verujte mi, Hrvatska to neće zaboraviti - navela je Kolinda.

Kolinda je tom prilikom naglasila da prijateljs­tvo između Hrvatske i Albanije seže još od vremena kada su „Dalmacija i Albanija bile pod vlašću Venecije“.

- Ne treba zaboraviti da su Skenderbeg i njegov sin primili titulu počasnih građana Dubrovačke Republike za svoj doprinos u borbi protiv Osmanlija - navela je Kolinda, koja je nakon Tirane posetila Drač.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, za „Alo!“je ovako prokomenta­risao istup hrvatske predsednic­e:

- Još jedna u nizu provokacij­a, ali moram istaći očekivanih od hrvatske predsednic­e.

i Očigledno je da Kolinda, ali čitava vlast u Zagrebu, gaji neprijatel­jski odnos prema srpskom narodu i zdušno podržava lažnu državu Kosovo, kao i da Hrvati i Albanci dele apsurdnu tezu da su Srbi agresori i najveći krivci za ratove devedeseti­h godina, a da su oni tobože žrtve koje su vodile tobože oslobodila­čke ratove.

 ??  ?? Grabar Kitarović
u poseti Tirani
Grabar Kitarović u poseti Tirani

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia