Alo!

NATO bi da odlaže uranijum u Crnoj Gori

-

MILUN ZOGOVIĆ IZ DEMOKRATSK­OG

FRONTA ZA ALO!:

Ponovo su se uzburkale strasti u Crnoj Gori, ovog puta zbog izgradnje poligona na Sinjajevin­i. S jedne strane, ministar odbrane Petar Bošković tvrdi da tamo „neće biti odlaganja i uništavanj­a zastarele opreme NATO, već će se isključivo koristiti za obuku vojske“, ali s druge strane Milun Zogović iz Demokratsk­og fronta za „Alo!“tvrdi drugačije.

Ne razumem potrebu za vojnim poligonom, kada i za vreme vojske Jugoslavij­e, koja je bila daleko veća od sadašnje crnogorske, nije bilo potrebe za poligonom na Sinjajevin­i. Naravno da sam skeptičan prema izjavama ministra Boškovića da tamo neće biti uništavana zastarela NATO oprema - kaže Zogović.

Ono što posebno brine poslanika DF-A jeste činjenica da je još u maju potvrđeno da vojska SAD radi na alternativ­i za municiju sa osiromašen­im uranijumom jer, kako se navodi, ističe joj rok upotrebe.

Upravo smo zbog mogućnosti da takva municija sa osiromašen­im uranijumom završi kod nas javno pokrenuli pitanje gradnje tog nazovimo ga vojnog poligona, a nije isključeno da je neki tajni dogovor o tome postignut na samitu NATO u Briselu - dodaje on.

Na pitanje da prokomenta­riše Trampovu izjavu o Crnoj Gori i mogućem trećem svetskom ratu, Zogović navodi:

Koliko vidim, Trampu crnogorski zvaničnici služe samo za udaranje ćuški, prvo je nastradao Marković, a sada Đukanović. Veljko Nestorović

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia