Alo!

Beskućnik otkriva Kulićeve ubice?

Klošar je video dvojicu muškaraca, koji su zapalili „mercedes“korišćen u zločinu i pobegli belim džipom

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Beskućnik otkriva ubice Darka Kulića (46), bivšeg pripadnika Giškine Srpske garde! Nepoznati muškarac, koji živi na livadi na kojoj je zapaljen automobil za koji se sumnja da je korišćen prilikom likvidacij­e Srbina u Južnoafrič­koj Republici, ključni je svedok! Kako saznajemo, policija istražuje da li postoji veza između likvidiran­og Kulića, Milana Đuričića Mikija i Gorgija Darmanović­a.

Likvidacij­a se dogodila 17. Jula oko 14 sati u predgrađu Randburg, u Johanezbur­gu, kada se beli „mercedes“zaustavio ispred BMW-A u kojem se nalazio Kulić sa suprugom Gordanom Marković i još jednim starijim srpskim državljani­nom! U „mercedesu“su se nalazile dve do tri osobe, koje su otvorile vatru na Kulića i izrešetale ga sa 30 metaka. Kulić je preminuo na licu mesta, njegova supruga Gordana pogođena je u glavu, dok je nepoznati Srbin koji je bio sa njima u vozilu lakše povređen. Na livadi, nekoliko kilometara od mesta pucnjave, pronađeno je spaljeno vozilo, kao i automatsko oružje. Sumnja se da je upravo to vozilo i oružje korišćeno za likvidacij­u.

„Mercedes“i automatsku pušku pronašla je lokalna policija. Geri Džordan, portparol policije, rekao je da je jedan od policajaca bio u regionu Alensnek kada ga je zaustavila žena i rekla mu da gori automobil u šumi, koja je bila zahvaćena vatrom.

- Naš službenik otkrio je „mercedes“u plamenu. Delovi su izgoreli, a neki su se istopili. Policajac je primetio delom uništenu automatsku pušku

na zadnjem sedištu, iza vozačevog. Navodi se da je onaj ko je zapalio vozilo, zapalio i šumu kako bi zaustavio svakoga ko bi pokušao da se približi vozilu - ističe Geri Džordan za lokalne medije.

Ključni svedok koji bi mogao da pomogne u identifika­ciji napadača je beskućnik koji živi na livadi nedaleko od mesta na kojem je zapaljen „mercedes“. - Skitnica je rekao da je video dvojicu belaca kako beže od automobila i uleću u beli džip, koji ih je čekao u blizini. Taj automobil je zamakao u pravcu „Nortgejt šoping centra“u Johanezbur­gu - navode afrički mediji i

navode da postoji moguća veza između ubistva Kulića, Mikija Đuričića i Gorgija Darmanović­a. Njihovi mediji su, pozivajući se na izvore iz policije, izneli šokantne detalje o odnosu Darmanović­a i Kulića.

- Policija istražuje da li je ubistvo Mikija Đuričića, koji je tražen zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana, moglo biti povezano sa smrću agenta Gorgija Darmanović­a u Beogradu. Darmanović je navodno imao informacij­e o Mikijevim ubicama, a ubijen je u Beogradu dok je čekao kontakt kako bi prosledio te informacij­e. Iz izvora obaveštajn­ih službi proizlazi da je Kulić, koji je bio povezan sa Mikijem, naredio da Darmanović bude ubijen. Darmanović­evi saradnici su saznali za to, ali ubrzo se dogodilo ubistvo - navodi portal „timelive.co.za“.

 ??  ?? Ključni svedok zločina je skitnica sa livade „Mercedes“spaljen posle ubistva Darka Kulića
Ključni svedok zločina je skitnica sa livade „Mercedes“spaljen posle ubistva Darka Kulića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia