Alo!

Besplatni muzički i zabavni programi na otvorenom

POSMRTNI OSTACI NA NEOBIČNIM MESTIMA ŠIROM PRESTON

-

Građani i gosti Beograda moći će u petak i subotu da uživaju u nekoliko besplatnih zanimljivi­h muzičkih i zabavnih programa na otvorenom.

Cvetni trg

Ovog petka, posetioci će uživati u repertoaru Orkestra za hitne popravke raspoložen­ja, koji će izvesti brojne popularne numere „od bibapa do roka“. Program počinje u 19.30.

Skadarlija

Zabavni program glumaca, koji će nas kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve na autentičan i humoristič­ki način vratiti u vreme boemske Skadarlije, počinje u 19 časova na platou ispred Skadarlijs­ke česme i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice. Učestvuju Milan Milosavlje­vić u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijs­ke dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijs­kog dobošara čitati kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar zajedno sa glumicom Jelenom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušani­je u vreme između dva velika rata u Beogradu.

Kosančićev venac

U okviru programa „Leto na Kosančiću”, besplatne turističke ture ove subote počinju od 18 časova, a posetioci će imati priliku da obiđu Konak kneginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijarši­ju, najstariju kafanu u Beogradu, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge. Biće priče i o mestu na kojem je sniman čuveni film „Mara-

tonci trče počasni krug“, koji je obeležio domaću kinematogr­afiju. Prijave na fdjakovic@tob.rs.

Od 19 časova sledi muzički program u izvođenju Orkestra za hitne popravke raspoložen­ja, kada će posetioci moći da uživaju u odabranim numerama internacio­nalne popularne muzike.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia