Alo!

MAŠINA 63 dana 19 pobeda 3.020 poena

ĐOKOVIĆ ZA DVA MESECA DOKAZAO DA JE NA PUTU POVRATKA U TENISKI VRH

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Novak Đoković je pre dva meseca imao skor od šest pobeda i šest poraza. Bio je 75. igrač u trci za plasman na završni Masters u Londonu. Sada, sredinom jula, sve je drugačije.

Najbolji srpski teniser svih vremena je posle osvajanja Vimbldona peti na listi. Ispred njega su Rafael Nadal (5.760 poena), Rodžer Federer (4.020), Aleksandar Zverev (3.585) i Huan Martin del Potro (3.380). Novak je ove sezone sakupio 3.355 poena u trci za mestom na turniru u Londonu (11-18. novembar). Koliko je Novak drastično popravio formu, najbolje govori činjenica da je pobedio na 19 od poslednja 22 meča i da je u tom periodu sakupio 3.020 poena.

Tokom prethodna dva meseca samo je Rafael Nadal sakupio više poena od Đokovića. Špancu je najviše donelo osvajanje 11. trofeja na Rolan Garosu, a onda i plasman u polufinale Vimbldona, gde se našao prvi put od 2011. godine. Nole je posle osvajanja Vimbldona skočio deset mesta u londonskoj trci.

- Kada sam igrao turnire u Indijan Velsu i Majamiju, osećao sam bol. Svi su bili protiv toga da se uopšte pojavim na tim turnirima. Preuzeo sam tu vrstu odgovornos­ti. Nisam mogao da zamislim da ne igram tenis toliko meseci. Lekcije koje sam naučio naučio sam na teži način. I da ste me pitali pre mesec dana da li sam mislio da mogu da osvojim Vimbldon, deo mene bi rekao da, ali nisam bio siguran da li ću ponovo moći da igram tenis na najvišem nivou - objasnio je Novak posle osvajanja četvrte titule na Vimbldonu.

Sada se postavlja pitanje da li će Novak moći da nastavi da igra na ovakav način i tokom serije turnira u SAD.

- Razumem da se mnogi pitaju da li će to biti slučaj. Verujte mi, i ja se pitam. U isto vreme, ne mogu toliko da gledam unapred. Želim da uživam u ovome što sam uradio tokom poslednjih meseci. Sigurno da su mi način na koji sam igrao na Kvinsu i Vimbldonu doneli neophodnu dozu samopouzda­nja za sve izazove koji me očekuju. Ne znam šta će se dešavati u budućnosti. Ali znam da volim da igram na tvrdoj podlozi. US Open je za mene uvek bio turnir na kojem sam imao uspeha. Prošle godine nisam igrao zbog povrede - objasnio je Đoković.

Prema rasporedu, na Đokovićevo­m oficijelno­m veb sajtu sledeći turnir na kojem će učestvovat­i je Rodžers kup u Torontu (6. avgust). Zatim sledi nadmetanje u Sinsinatij­u

(12. avgust), a onda i početak US Opena

(27. avgust).

 ??  ?? Petak, 20. jul 2018.
Dobri, stari Nole
Petak, 20. jul 2018. Dobri, stari Nole

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia